Erica cinerea 'Violetta'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica cinerea 'Violetta' er en kompakt og lavtvoksende busk med lilla-rosa blomster. Denne plante har fint nåleagtigt løv, som om vinteren får en smuk bronsefarve. 'Violetta' blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i sur jord og kan trives i solrige eller let skyggede områder i haven. Erica cinerea 'Violetta' er en smuk tilføjelse til en stenhave, lyngbed eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i vintermånederne. Det er en haveplante, der primært blomstrer om foråret og sommeren med lilla blomster.

  Planten er hårdføre til omkring -10 grader Celsius. Den kan godt tåle let til moderat frost. I strenge vintre anbefales det at give ekstra beskyttelse, f.eks. med et afdækningsklæde.

  Ja, Erica cinerea 'Violetta' er let at vedligeholde. Det eneste, planten har brug for, er regelmæssig vanding og en solrig placering. Ellers kræver planten ikke meget speciel pleje.

  Planten bliver cirka 30 cm høj og bred, så der er brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Sørg for at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så de ikke vokser for tæt sammen. Tag hensyn til væksthastigheden og den endelige størrelse af planten.

  Ja, denne plante vokser godt i skyggen. Det er en plante, der har brug for lidt sollys og trives godt i beskyttede områder. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og god dræning.

  Denne plante har brug for moderat vand, så giv den vand 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at jorden tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er et godt valg til en have, der ønsker at fremme biodiversitet. Blomsterne vil hjælpe med at give haven forskellige bestøvende insekter.

  Ja, planter, der producerer blomster, som planten i spørgsmålet, bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver tilføjelsen af forskellige plantearter i en have et varieret levested for forskellige dyr. Det er derfor godt for biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra juli til september, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante til haven og bruges ikke som mad. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Ericaceae-planter som Erica cinerea 'Violetta' har egenskaben at dæmpe lyden på grund af deres tætte vækst og tekstur af bladene. Dette gør dem ideelle til at reducere støjgener i haven eller på terrassen. At placere flere planter kan absorbere lyden bedre.

 • Denne plante skal beskæres let efter blomstring for at bevare formen og plantens sundhed. Fjern døde og beskadigede grene og beskær om nødvendigt til en sund knop. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads og lys til at vokse efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne bliver for våde, da dette kan føre til rodsygdomme.

  Pottemuld er en essentiel del for succesfuld dyrkning af haveplanter. Det er vigtigt at sørge for den rette pottemuld, der er rig på næringsstoffer og har en god struktur. Vælg en pottemuld, der er egnet til de specifikke behov hos den haveplante, du ønsker at dyrke.

  Planten foretrækker en veldrænet og sur jord. Sørg derfor for en humusrig jord med en lav pH-værdi. Det er også vigtigt, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst på et solrigt sted i godt drænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, især om vinteren. Denne plante kan trives godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  Haveplanter som vinterlyng behøver normalt ikke vinteropdækning, da de er godt rustet mod kolde temperaturer. Sørg for at vande planten ordentligt, inden frostsæsonen begynder, og undgå brug af kunstgødning om efteråret for at gøre planten vinterklar. I strenge vintre kan det være en hjælp at dække planten med et lag muld eller blade for ekstra beskyttelse.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan klare sig godt i tørre forhold. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en speciel gødning til surbundsplanter for at give de rigtige næringsstoffer. Undgå overgødning, da det kan forårsage skade på planten.

  Mulch er et lag af organisk materiale, der lægges omkring planten for at holde på fugt, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Mulch kan bestå af kompost, barkflis, blade eller træflis. Det er vigtigt at forny mulchlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Planten foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og justere den efter behov med f.eks. tørv. Planter, der naturligt vokser i sur jord, vil trives bedre og forblive sundere på denne måde.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Erica cinerea 'Violetta', kan gartnere bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticidal sæbe. At inspicere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr, såsom blade skade eller mærkelige insekter, kan også hjælpe med at forebygge og bekæmpe skadedyr. Ved alvorlige infestationer kan det være en god idé at søge professionel hjælp.

 • Beskrivelse

  Erica cinerea 'Violetta' er en kompakt og lavtvoksende busk med lilla-rosa blomster. Denne plante har fint nåleagtigt løv, som om vinteren får en smuk bronsefarve. 'Violetta' blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i sur jord og kan trives i solrige eller let skyggede områder i haven. Erica cinerea 'Violetta' er en smuk tilføjelse til en stenhave, lyngbed eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.