Erica x darleyensis 'Ghost Hills'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica x darleyensis 'Ghost Hills' is een prachtige winterbloeiende heideplant met een opvallende zilvergrijze kleur. Deze plant heeft kleine, langwerpige bladeren en produceert talloze kleine, witte bloemen in de wintermaanden. Het is een compacte struik die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en een zonnige locatie. 'Ghost Hills' is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en perfect is voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Deze heideplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica x darleyensis 'Ghost Hills' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze eigenschap maakt de plant ideaal voor gebruik in de tuin, omdat hij het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze planten zijn geschikt voor in de tuin en kunnen goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het enige waar je op hoeft te letten is dat de grond niet te nat wordt.

  De plant heeft ongeveer 50 cm tot 1 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant zodat het niet overwoekert raakt.

  Tuinplanten, zoals Erica x darleyensis 'Ghost Hills', groeien over het algemeen beter in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het is daarom aanbevolen om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft matig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden bij het bewateren. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor een tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ericica x darleyensis 'Ghost Hills' is een goede plant voor biodiversiteit omdat het bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt de plant beschutting voor kleine dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van januari tot april en de bloeiperiode kan tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ook voor een goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt voor zijn bloemen en bladeren. Consumptie wordt niet aanbevolen.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking. Dit komt door de dichte structuur van de bladeren en takken. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin.

 • Tuinplanten zoals deze plant dienen na de bloei in het voorjaar gesnoeid te worden. Verwijder uitgebloeide takken en knip de plant terug om de vorm te behouden. Oudere takken kunnen ook afgeknipt worden om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef indien nodig water bij de wortels om schimmel te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur is en voldoende voedingsstoffen bevat. Regelmatig water geven is essentieel om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een humusrijke bodem die vocht vasthoudt maar niet te nat is. Vermijd zware kleigrond en voeg indien nodig organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  De plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Beschermt de plant tegen harde wind.

  De Erica x darleyensis 'Ghost Hills' heeft winterbescherming nodig, zoals het afdekken met mulch of bladeren, om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of vlies worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode regelmatig te controleren op eventuele schade of uitdroging.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Bemest de plant in het voorjaar en plant deze in goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en najaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloeiperiode te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de grond rondom de plant.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Hernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten prefereren een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan je gebruik maken van verschillende natuurlijke methoden, zoals het regelmatig controleren op bladluizen en spint. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een biologisch bestrijdingsmiddel specifiek voor het desbetreffende ongedierte. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij de eerste tekenen van plagen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Erica x darleyensis 'Ghost Hills' is een prachtige winterbloeiende heideplant met een opvallende zilvergrijze kleur. Deze plant heeft kleine, langwerpige bladeren en produceert talloze kleine, witte bloemen in de wintermaanden. Het is een compacte struik die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en een zonnige locatie. 'Ghost Hills' is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en perfect is voor borders, rotstuinen of als bodembedekker. Deze heideplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.