Erica x darleyensis 'Jack H. Brummage'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica x darleyensis 'Jack H. Brummage' er en stedsegrøn dværglyng med en kompakt vækstform. Planten har små, smalle blade med en attraktiv grøn farve. I vinterperioden udvikler 'Jack H. Brummage' blomsterknopper, som åbner sig til klaser af lyserøde til lilla blomster tidligt om foråret. Denne lyngplante trives godt i sur, veldrænet jord og er et ideelt valg til stenbede, bede og containere. Med regelmæssig beskæring kan planten holdes kompakt og sund.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Erica x darleyensis 'Jack H. Brummage' er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Dette gør planten til et smukt tilføjelse til haven, da den hele året rundt giver farve og struktur.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Sørg for god dræning for at undgå frysning af rødderne.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og tåler godt sollys. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  Denne plante har brug for omkring 50 cm i diameter. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter til at vokse. Det anbefales ikke at plante planten for tæt på vægge eller store buske.

  Denne plante trives bedst i fuld sol og vil ikke trives godt i skyggen. Sørg for, at den får tilstrækkeligt sollys for at forblive sund og vokse godt. Overvej at placere den på et solrigt sted i din have for optimal vækst.

  Denne plante har brug for lidt vand og kan tåle tørke godt. Giv planten lidt vand indimellem, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå råd.

  Ja, Erica-arter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektrige blomster. Denne plante er derfor også et godt valg, hvis du vil tiltrække disse insekter til din have.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, da den tiltrækker insekter og bidrager til bestøvning. Derudover giver blomsterne og bladene føde og skjulesteder for forskellige dyr i haven. Endelig bidrager planten til variationen af planter og blomster, hvilket er gavnligt for økosystemet.

  Denne plante blomstrer fra december til april, og blomstringsperioden kan vare i flere måneder. Det er en vinterblomstrende plante, der giver farve til haven i de koldere måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand under tørre perioder. Planten kan vokse og blomstre godt i en solrig atmosfære.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ plante, der primært plantes i haven på grund af de smukke blomster og blade. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har potentiale til at dæmpe lyde lidt takket være blade og grene, der kan absorbere lydsvibrationer. Dog vil effekten ikke være så stærk som ved planter med større blade eller tættere bevoksning. Generelt bliver denne plante ikke specifikt dyrket på grund af dens lyddæmpende egenskaber.

 • Denne plante kan beskæres efter blomstringen for at bevare formen og stimulere ny vækst. Beskær de visnede grene tilbage lige over vækstknuden. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, da det kan beskadige planten.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Vær sikker på at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmelsvamp.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld blandet med lidt sand. Sørg for, at jorden er let sur, med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Undgå tunge og fugtige jordtyper som ler.

  Denne plante vokser bedst i veldrænet og sur jord. Sørg for en pH-værdi på 4,5 til 6,5 for optimal vækst. Tilføj eventuelt tørv eller sand for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i godt drænet jord. Sørg for, at placeringen er beskyttet mod kraftig vind og frost. Undgå for våd jord, især om vinteren.

  Have planter som Erica x darleyensis har generelt ikke brug for ekstra vinterbeskyttelse. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodfrugt. Et lag muld kan hjælpe med at beskytte rødderne mod barsk frost.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er modstandsdygtige over for tørre forhold. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten og opretholde en kompakt form. Sørg for en godt drænet jord og vand regelmæssigt.

  Haveplanter som lyngplanter har brug for regelmæssig ernæring i form af gødning. Brug en speciel gødning til lyngplanter for at stimulere vækst og blomstring. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne for at undgå skade.

  At dække mulchen med et lag organisk materiale som blade eller bark hjælper med at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Det fremmer også væksten af gavnlige mikroorganismer og forbedrer jordstrukturen for en sund plantevækst. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og at plantens stamme ikke er dækket til.

  Haveplanter som Erica x darleyensis 'Jack H. Brummage' trives bedst i sure jordbund med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage eventuelle justeringer med f.eks. sure gødninger. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstoffer, der er mindre let optagelige for planten.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter kan der bruges naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller en blanding af vand og sæbe. Derudover kan regelmæssig kontrol af planten for tegn på skadedyr og fjernelse af angrebne dele hjælpe med at forebygge skadedyr. Derudover kan planter, der er følsomme over for visse skadedyr, muligvis have det bedre på en solrigere eller mere luftig placering.

 • Beskrivelse

  Erica x darleyensis 'Jack H. Brummage' er en stedsegrøn dværglyng med en kompakt vækstform. Planten har små, smalle blade med en attraktiv grøn farve. I vinterperioden udvikler 'Jack H. Brummage' blomsterknopper, som åbner sig til klaser af lyserøde til lilla blomster tidligt om foråret. Denne lyngplante trives godt i sur, veldrænet jord og er et ideelt valg til stenbede, bede og containere. Med regelmæssig beskæring kan planten holdes kompakt og sund.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.