Erica x darleyensis 'Jenny Porter'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica x darleyensis 'Jenny Porter' is een wintergroene heester die behoort tot de heidefamilie. Het heeft fijne naaldachtige bladeren en groeit compact en laag bij de grond. In de winter krijgt de plant mooie bloemen in een roze tot paarse kleur die voor een kleurrijk accent zorgen in de tuin. 'Jenny Porter' bloeit van december tot maart en trekt met haar bloemen bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica x darleyensis 'Jenny Porter' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of bladeren. In de lente zal de plant weer volledig uitlopen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Verder is snoeien na de bloei aan te raden om de plant gezond te houden.

  Ericica x darleyensis 'Jenny Porter' heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant in goed doorlatende grond te plaatsen en regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, Erica x darleyensis 'Jenny Porter' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het beste is om deze plant niet in de schaduw te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben.

  Ja, 'Jenny Porter' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een ideale plant voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een goede aanvulling zijn voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken en voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende dieren. Zorg ervoor dat je de plant op een natuurvriendelijke manier onderhoudt, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Overweeg ook om andere planten aan te planten die bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in je tuin.

  De plant bloeit van december tot april en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is.

  Nee, de plant Erica x darleyensis 'Jenny Porter' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant is geluidsdempend door zijn dichte groei en de vele bladeren die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het kan helpen om geluiden in de tuin te dempen en een rustige sfeer te creëren. Onthoud echter dat het effect van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin hij groeit.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide takken weg om de plant in vorm te houden en langer te laten bloeien. Snoei niet te diep in het oude hout, dit kan de plant beschadigen. Verwijder regelmatig dode takken en dun de plant uit om lucht en zonlicht toe te laten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst zuur van aard. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en indien nodig aan te passen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedselrijke zure grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Meng organisch materiaal zoals compost of bladaarde door de bodem voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook is het verstandig om de plant af te dekken met een lichte doek of jutezak tijdens strenge vorstperiodes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de winterkou de plant beschadigt.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Plant de Erica in goed doorlatende grond en geef af en toe wat plantenvoeding voor een goede groei.

  Voor tuinplanten zoals Erica x darleyensis 'Jenny Porter' is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken voor een gezonde groei en bloei. Bemest de planten niet te veel om wortelverbranding te voorkomen. Het is aan te raden om een speciale meststof voor zuurminnende planten te gebruiken.

  Mulchen kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost te gebruiken als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik rondom de plant, maar vermijd dat mulch direct tegen de stam ligt.

  De Erica x darleyensis 'Jenny Porter' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zure omstandigheden van de bodem te behouden voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de pH-waarde van de bodem te verlagen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van insectenplagen. Indien nodig kunnen insecticiden worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door roofinsecten aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Erica x darleyensis 'Jenny Porter' is een wintergroene heester die behoort tot de heidefamilie. Het heeft fijne naaldachtige bladeren en groeit compact en laag bij de grond. In de winter krijgt de plant mooie bloemen in een roze tot paarse kleur die voor een kleurrijk accent zorgen in de tuin. 'Jenny Porter' bloeit van december tot maart en trekt met haar bloemen bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in zure, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.