Erica x darleyensis 'White Perfection'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica x darleyensis 'White Perfection' is een wintergroene heester die bekend staat om zijn prachtige witte bloemen. Deze plant heeft smalle, groene bladeren en groeit compact en bossig. 'White Perfection' bloeit vanaf de herfst tot in het vroege voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Deze heester kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica x darleyensis 'White Perfection' is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor de tuin het hele jaar door kleur behoudt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan goed gedijen in Nederlandse tuinen.

  Ja, 'White Perfection' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen, idealiter plant je deze op een afstand van ongeveer 30 cm van andere planten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Een geschikte plek in de tuin is bijvoorbeeld een border of rotstuin.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volledige schaduw zal de plant minder goed groeien en mogelijk minder bloemen produceren. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, zonder dat deze doordrenkt raakt. Gemiddeld wordt aanbevolen om de Tuinplanten één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Erica heeft kleine buisvormige bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar. Het is een favoriete plant voor bestuivers en zal helpen bij het aantrekken van deze nuttige insecten naar uw tuin.

  Ja, de Erica-soorten zijn aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de planten voor de nodige variatie en kleur in de tuin, wat ook positief is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van december tot april en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het is beter om deze plant niet inwendig te gebruiken.

  Tuinplanten, zoals de "Erica x darleyensis 'White Perfection'", hebben over het algemeen niet het vermogen om geluid te dempen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

 • Deze plant kan het beste licht gesnoeid worden na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot net boven het bladerdek. Vermijd te diep snoeien om de plant niet te beschadigen.

  Tuinplanten zoals deze moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  De plant heeft goed doorlatende en lichtzure potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om speciale heidegrond te gebruiken voor deze plantensoort.

  De plant heeft een goed doorlatende en zure bodem nodig om optimaal te gedijen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 en vermijd kalkrijke grond. Een lichtvochtige bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant staat graag op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze plant gedijt het beste in een vochtige bodem.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Mulch de plant met bladeren of stro om de wortels warm te houden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en snoei na de bloei om de vorm te behouden. Bescherm de plant tegen strenge vorst.

  De Erica x darleyensis 'White Perfection' heeft behoefte aan een lichte bemesting in het voorjaar. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor heideplanten. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch deze tuinplant in het voorjaar met een laagje organisch materiaal om de bodem vochtig en voedingsrijk te houden. Gebruik bijvoorbeeld boomschors of compost. Pas op dat de mulch niet tegen de stam van de plant aangebracht wordt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten zuurgraad van de bodem moet zuur zijn, met een pH-waarde van ongeveer 4,5 tot 5,5. Dit zorgt ervoor dat de plant goed gedijt en gezond blijft. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf of zure meststoffen.

  Deze plant kan af en toe last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en wolluizen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en gebruik indien nodig een milieuvriendelijke insectenbestrijdingsmiddel. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Erica x darleyensis 'White Perfection' is een wintergroene heester die bekend staat om zijn prachtige witte bloemen. Deze plant heeft smalle, groene bladeren en groeit compact en bossig. 'White Perfection' bloeit vanaf de herfst tot in het vroege voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Deze heester kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.