Erica tetralix 'Tina'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica tetralix 'Tina' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de heidefamilie. Het is een groenblijvende struik met smalle, naaldachtige bladeren en kleine roze bloemen die in dichte trosjes aan de takken groeien. Deze plant houdt van zure grond en gedijt goed in vochtige omstandigheden, zoals moerassen en veengebieden. 'Tina' is een populaire cultivar van Erica tetralix vanwege haar mooie bloei en compacte groeiwijze. Het is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker op vochtige plekken in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen. Het is belangrijk om de plant goed te laten acclimatiseren voordat deze buiten geplant wordt.

  De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat de plant nodig heeft is regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer een halve vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en geen last heeft van concurrentie van andere planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei binnen de gewenste ruimte te houden.

  De plant groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook groeien in de halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk langzamer verlopen en zal de plant minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Ongeveer 1-2 keer per week besproeien is voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het schuilplaats aan verschillende kleine dieren in de tuin. Het zorgt voor variatie en aanvulling in de plantengemeenschap, wat gunstig is voor het ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant in goed doorlatende grond te plaatsen.

  Nee, de plant Erica tetralix 'Tina' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in tuinen wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde. Het wordt afgeraden om delen van de plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een positief effect op geluidsdemping in de buitenomgeving. De bladeren en stengels kunnen geluidsgolven absorberen en verminderen zo geluidsoverlast.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar dode takken kunnen het beste in het voorjaar worden weggeknipt. Verwijder ook eventuele uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Overmatig snoeien kan de plant beschadigen en de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor deze plant is het belangrijk om zure potgrond te gebruiken met een goede drainage. Vermijd kalkrijke grond en geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Een vochtige omgeving met voldoende licht zal de groei van de plant bevorderen.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van wat tuinturf kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Een beschutte standplaats is ideaal.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. Vermijd het gebruik van plastic om de plant te bedekken, omdat dit de luchtstroom kan belemmeren en schimmelgroei kan bevorderen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en knip dode stengels in het voorjaar terug. Plaats de plant op een zonnige locatie in vochtige, zure grond.

  De Tuinplanten zoals "Erica tetralix 'Tina'" hebben over het algemeen weinig voedingsstoffen nodig. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Dit helpt de grond vocht vast te houden en de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt aangebracht.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatige controles en het verwijderen van aangetaste bladeren. Daarnaast kunt u biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of nematoden overwegen. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu.

 • Omschrijving

  Erica tetralix 'Tina' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de heidefamilie. Het is een groenblijvende struik met smalle, naaldachtige bladeren en kleine roze bloemen die in dichte trosjes aan de takken groeien. Deze plant houdt van zure grond en gedijt goed in vochtige omstandigheden, zoals moerassen en veengebieden. 'Tina' is een populaire cultivar van Erica tetralix vanwege haar mooie bloei en compacte groeiwijze. Het is een ideale plant voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker op vochtige plekken in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.