Erica vagans 'Holden Pink'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica vagans 'Holden Pink' er en kompakt, vintergrøn busk med smalle, nåleformede blade. Om sommeren blomstrer planten med iøjnefaldende lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til stenbede, bede og containere. 'Holden Pink' foretrækker en solrig placering og godt drænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper med at holde planten sund og kompakt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene vil ændre farve og falde af i vintermånederne. Det er en havplante, der om vinteren kan virke lidt nøgen.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Planten bør bedst plantes på et beskyttet sted for at undgå frostskade.

  Planten er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Derudover er det en god idé at fjerne visne blomster regelmæssigt.

  Planten har brug for cirka 40-50 cm plads for at vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at sikre optimale vækstbetingelser. Husk, at planten kan sprede sig og vokse bredere end dens oprindelige størrelse.

  Ja, haveplanter som Erica vagans 'Holden Pink' trives generelt godt i skyggen. De kan dog også få brug for lidt sollys for at trives. Sørg for let skygge eller filtreret sollys for optimal vækst.

  Vand planten en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for fugtighed i jorden.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af nektaren, som produceres af blomsterne. Blomsternes farve og duft tiltrækker sommerfugle og bier, der bidrager til bestøvning og hjælper med at bevare biodiversiteten i haven.

  "Erica vagans 'Holden Pink' er en god plante for biodiversitet, da den tilbyder blomster, der tiltrækker insekter og leverer mad til bier og sommerfugle. Det giver også variation i økosystemet og bidrager til havenes sundhed."

  Planten blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, Erica vagans 'Holden Pink' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. Det er vigtigt at undgå at spise planter, der ikke er specifikt dyrket til menneskelig konsumption.

  Ja, planten har evnen til at dæmpe lyden på grund af dens tykke blade og buskagtige vækst. Det kan hjælpe med at reducere omgivende lyde i haven, hvor den er plantet.

 • Denne plante kan let beskæres efter blomstring for at fremme en kompakt vækst. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Beskær helst om foråret eller efter blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved plantens base og undgå at få vand på bladene.

  For denne plante er det vigtigt at vokse i sur pottemuld med god dræning. Brug en specifik pottemuld til surjordende planter for at holde planten sund. Tilsæt eventuelt lidt ekstra tørvemos eller bark til pottemulden for en optimal vækstmiljø.

  Den bedste jordkvalitet til denne plante er godt drænet og fugtig, men ikke vandmættet. Sørg for en sur jord med en pH-værdi mellem 4,0 og 6,0. Undgå tung lerjord og tilsæt eventuelt tørv eller sand for at forbedre jordstrukturen.

  Planten trives bedst på en solrig beliggenhed i veldrænet jord. Sørg for at beskytte planten mod hårde vinde og frost om vinteren. Vand regelmæssigt, især i tørre perioder.

  Vinterbeskyttelse er afgørende for denne havplante. Muld omkring planten kan hjælpe med at beskytte mod frost. Derudover anbefales det at dække planten med et beskyttende klæde under strenge frostperioder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Klip regelmæssigt døde blomster væk for at fremme blomstringen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en afbalanceret gødning. Brug helst en gødning specielt sammensat til lyngplanter. Gød planten i vækstsæsonen, fra forår til efterår.

  Det er vigtigt at lægge muld omkring planten for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug gerne organisk muld som barkflis eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme for at undgå skimmelvækst.

  Denne plante trives bedst i surt til neutralt jord. Det er vigtigt, at jorden har en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Sørg for, at jorden ikke er for kalkholdig for optimal vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og stængler for tegn på insekter som bladlus eller spindemider. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler såsom insekticid sæbe eller neemolie anvendes. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at sørge for tilstrækkelig vand og næring.

 • Beskrivelse

  Erica vagans 'Holden Pink' er en kompakt, vintergrøn busk med smalle, nåleformede blade. Om sommeren blomstrer planten med iøjnefaldende lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til stenbede, bede og containere. 'Holden Pink' foretrækker en solrig placering og godt drænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper med at holde planten sund og kompakt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.