Erica vagans 'Pyrenees Pink'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica vagans 'Pyrenees Pink' is een sierlijke en compacte heester met langwerpige groenblijvende naaldachtige bladeren. Deze plant produceert delicate, buisvormige roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. 'Pyrenees Pink' is een robuuste en winterharde plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en volle zon. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en containers. Deze cultivar trekt ook vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Erica vagans 'Pyrenees Pink' is een bladverliezende plant. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren. Het is een normaal verschijnsel bij deze tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren. Deze plant kan dus over het algemeen goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm in diameter om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid rondom de plant. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en leiden tot een minder weelderige uitstraling. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, door het aantrekken van bestuivers zoals vlinders en bijen draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet voor consumptie gebruikt. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft van nature een dempend effect op geluid. Het dichte bladerdek absorbeert het geluid en vermindert daardoor geluidsoverlast. Het is een goede keuze voor het planten in de tuin of in potten op het terras.

 • De plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Vermijd echter radicale snoei, aangezien de plant van nature compact groeit.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Deze plant groeit het best in zure, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Voeg eventueel schors of zand toe aan de potgrond voor extra drainage.

  De Tuinplanten die gedijen in goed doorlatende grond met een zure pH-waarde en een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Het toevoegen van organisch materiaal kan bijdragen aan een optimale bodemkwaliteit voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond licht zuur is en niet te vochtig. Het is geschikt voor zowel borders als rotstuinen.

  In strenge winters is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te plaatsen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventuele beschadigingen direct te herstellen.

  De plant heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar en de zomer is belangrijk. Snoei na de bloei om de vorm en compactheid van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om elk voorjaar organische mest te geven en tijdens het groeiseizoen regelmatig vloeibare meststoffen te gebruiken. Let op de behoeften van de specifieke plant en pas de bemesting daarop aan. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt en beschermt tegen onkruid. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Het helpt ook bij het handhaven van de gezondheid van de plant en het verbeteren van de bodemstructuur.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor zure grond, met een zuurgraad tussen pH 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf of compost. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor tuinplanten kan je verschillende methodes gebruiken om ongedierte te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van ongedierte en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende voeding, zodat de plant sterker wordt en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Erica vagans 'Pyrenees Pink' is een sierlijke en compacte heester met langwerpige groenblijvende naaldachtige bladeren. Deze plant produceert delicate, buisvormige roze bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. 'Pyrenees Pink' is een robuuste en winterharde plant die goed gedijt in zure, goed doorlatende grond en volle zon. Het is een populaire keuze voor rotstuinen, borders en containers. Deze cultivar trekt ook vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.