Escallonia rubra var. macrantha

Escallonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Escallonia rubra var. macrantha is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en roze bloemen die in clusters bloeien. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een mooie aanvulling voor een border of als haag in de tuin. Escallonia rubra var. macrantha kan uitgroeien tot een hoogte van 2 tot 3 meter en heeft regelmatig snoei nodig om zijn vorm te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Escallonia rubra var. macrantha is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege zijn fraaie groenblijvende eigenschappen.

  Escallonia rubra var. macrantha is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is dus belangrijk om deze plant goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek.

  Ja, Escallonia rubra var. macrantha is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist zonlicht en regelmatig water geven en snoeien om een mooie uitstraling te behouden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Escallonia rubra var. macrantha heeft ongeveer 1-1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en mooi kan bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat zodat deze voldoende licht en lucht krijgt.

  "Escallonia rubra var. macrantha" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en kan minder goed gedijen in de volledige schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om gezond en goed te groeien. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Escallonia rubra var. macrantha heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. In drogere periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, Escallonia rubra var. macrantha trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin. De plant kan een waardevolle toevoeging zijn voor het ondersteunen van de biodiversiteit.

  Ja, Escallonia rubra var. macrantha draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Ook biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Escallonia rubra var. macrantha kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed kan groeien en bloeien in de zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de bladeren en bessen van Escallonia rubra var. macrantha zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant zonder eetbare eigenschappen. Wees voorzichtig met het consumeren van planten die niet specifiek als eetbaar worden vermeld.

  Ja, de Escallonia rubra var. macrantha heeft dichte, groenblijvende bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte. Het is echter geen volledige geluidsdempende oplossing en zal niet alle geluiden volledig blokkeren.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om elk jaar na de bloei te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de langste takken terug om de vorm van de struik te behouden. Snoei niet te veel tegelijk om de plant niet te verzwakken.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond.

  Het beste type potgrond voor deze tuinplant is een lichtzure potgrond, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig van voedingsstoffen te voorzien door gebruik te maken van meststoffen speciaal voor tuinplanten.

  De Escallonia rubra var. macrantha gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is en niet te nat. Zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Zorg voor winterbescherming door de plant in te pakken met jute of vliesdoek. Ook is het aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of compost om de wortels te beschermen tegen vorst. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind om schade door koude temperaturen te voorkomen.

  De Escallonia rubra var. macrantha dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt tijdens de groeiperiode. Controleer regelmatig op plagen en ziektes en behandel indien nodig.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of koemestkorrels. Het is belangrijk om de mest gelijkmatig te verdelen rond de plant en niet direct tegen de stam aan te strooien. Op deze manier wordt de voedingsstof beter opgenomen en zal de plant gezond groeien.

  Zorg voor een mulchlaag rond de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en wolluizen. Indien nodig, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om het ongedierte te verwijderen. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Escallonia rubra var. macrantha is een groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en roze bloemen die in clusters bloeien. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een mooie aanvulling voor een border of als haag in de tuin. Escallonia rubra var. macrantha kan uitgroeien tot een hoogte van 2 tot 3 meter en heeft regelmatig snoei nodig om zijn vorm te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.