Escallonia 'Apple Blossom'

Escallonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Escallonia 'Apple Blossom' er en smuk og elsket prydbusk med skinnende grønne blade og dejligt duftende blomster. Blomsterne er lyserøde med et strejf af hvidt, hvilket giver et æbleblomst-lignende udseende. Denne plante blomstrer rigeligt om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Escallonia 'Apple Blossom' trives godt i fuld sol og er rimeligt vinterhårdfør. Det er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Escallonia 'Apple Blossom' er stedsegrøn. Den bevarer sine blade hele året, også om vinteren. Dette gør den til et populært valg som haveplante.

  Planten Escallonia 'Apple Blossom' er hårdfør til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost. En beskyttet placering kan bidrage til at beskytte planten mod kolde temperaturer.

  Ja, Escallonia 'Apple Blossom' er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring og gødning for at forblive sundt. Derudover kan planten trives godt i solen eller halvskyggen.

  Escallonia 'Apple Blossom' har brug for plads til at vokse godt og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse til fuld størrelse. Ved plantning skal du tage højde for plantens endelige bredde og højde.

  Escallonia 'Apple Blossom' trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge kan plantens vækst blive reduceret, og den kan producere færre blomster. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at tjekke regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, Escallonia 'Apple Blossom' er tiltrækkende for sommerfugle og bier, og tiltrækker disse insekter i haven. Det er et populært valg til haver på grund af dets tiltrækningskraft for bestøvere.

  De Escallonia 'Apple Blossom' er en attraktiv plante for bier, sommerfugle og andre bestøvere på grund af de nektarrige blomster. Derudover tilbyder planten ly og mad til forskellige insekter og små dyr, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er således helt sikkert et godt valg, når det kommer til at fremme biodiversiteten.

  De Escallonia 'Apple Blossom' blomstrer fra juni til august. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, Escallonia 'Apple Blossom' kan godt tåle fuld sol. Det er en robust haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Escallonia 'Apple Blossom' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der producerer dekorative blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Denne plante har ikke specifikke egenskaber, der dæmper lyd. Det er primært en dekorativ plante, der producerer blomster og blade. Det kan dog hjælpe med at absorbere lyd på grund af de tætte og grønne blade.

 • Escallonia 'Apple Blossom' planten bør beskæres bedst om foråret umiddelbart efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær let planten for at bevare formen. Sørg for ikke at beskære for dybt for ikke at hindre blomstringen.

  Få regelmæssigt vand, sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv ekstra vand i tørre perioder. Placér planten et sted med god dræning for at undgå rodrot.

  Planten har brug for næringsrig og veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af pottemuld og groft sand er en god mulighed for denne haveplante.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord. Den foretrækker en let sur til neutral jord. Sørg for, at jorden har tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst.

  Escallonia 'Apple Blossom' trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og beskyt planten mod hård vind. Denne haveplante klarer sig godt i bede eller som hækplante.

  Have brug for planter som Escallonia 'Apple Blossom' har brug for beskyttelse mod frost om vinteren. Dæk planten med f.eks. en jutesæk eller brug speciel vinterbeskyttelse for at beskytte planten. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod kolde temperaturer for at undgå frostskader.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og fremme blomstringen. Derudover har planten brug for tilstrækkeligt med sollys og vand. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade for at fremme sund vækst.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter årligt, helst om foråret. Brug en organisk gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Påfør et lag mulch omkring plantens base, men sørg for, at stammen er fri for mulch for at undgå råd.

  Jordens pH-værdi for haveplanter som Escallonia 'Apple Blossom' skal være neutral til let sur. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og justere den efter behov med fx kalk eller svovl. En optimal pH-værdi fremmer sund vækst og blomstring af planten.

  Der er forskellige naturlige metoder til at bekæmpe skadedyr som lus og bladlus på haveplanter. Brugen af mariehøns eller sprøjtning med en blanding af vand og sæbe kan være effektiv. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Escallonia 'Apple Blossom' er en smuk og elsket prydbusk med skinnende grønne blade og dejligt duftende blomster. Blomsterne er lyserøde med et strejf af hvidt, hvilket giver et æbleblomst-lignende udseende. Denne plante blomstrer rigeligt om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Escallonia 'Apple Blossom' trives godt i fuld sol og er rimeligt vinterhårdfør. Det er et smukt tilføjelse til enhver have eller bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.