Escallonia 'Donard Seedling'

Escallonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Escallonia 'Donard Seedling' er en kompakt og vintergrøn busk med skinnende, grønne blade og blomstertoppe fyldt med små lyserøde blomster. Blomsterne har en behagelig duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er godt rustet mod havvind. Det er et populært valg til hække, bede eller som en solitær plante. Escallonia 'Donard Seedling' kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin kompakte form og blomstrer normalt om sommeren.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Escallonia 'Donard Seedling' er stedsegrøn. Den beholder sine blade hele året, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til din have. Det er et populært valg blandt haveplanter på grund af dens langvarige grønne udseende.

  Escallonia 'Donard Seedling' er vinterhårdfør til omkring -10 til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost for at undgå skade. Det anbefales at dække planten til med fx vævet stof ved kraftig frost.

  Escallonia 'Donard Seedling' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Så længe planten vandes regelmæssigt, beskæres og gødes, vil den trives godt. Det er en stærk og robust haveplante, der klarer sig godt i forskellige vejrforhold.

  Escallonia 'Donard Seedling' har brug for cirka 1,2 meter plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkeligt lys og luft omkring planten, og plant den cirka 75 cm væk fra andre planter for optimal vækst. Tag hensyn til plantens vækstplads, når du placerer den i haven.

  Escallonia 'Donard Seedling' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis være langsommere, og blomstringen kan være mindre frodig. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Escallonia har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det anbefales at give planten vand 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden er godt gennemvædet, men ikke gennemblødt.

  Ja, Escallonia 'Donard Seedling' tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse insekter på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et smukt bidrag til haven for at fremme biodiversitet.

  Ja, Escallonia 'Donard Seedling' er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med sine blomster. Derudover giver den skjul og mad til små dyr. Det hjælper med at holde haven økologisk i balance.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare i op til 3 måneder.

  Ja, Escallonia 'Donard Seedling' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand ved ekstrem varme.

  Nej, Escallonia 'Donard Seedling' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges på grund af sine dekorative egenskaber og ikke til konsum. Det frarådes at spise dele af planten.

  Ja, Escallonia 'Donard Seedling' har tætte blade og vokser kompakt, hvilket kan dæmpe lyden. Det er dog ikke en stærk lyddæmper i forhold til specifikke lyddæmpende planter. Det skaber dog en naturlig barriere, der kan absorberer lidt lyd.

 • For at fremme en sund vækst anbefales det at beskære Escallonia om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær let busken for at bevare formen. Undgå kraftig beskæring, da dette kan reducere blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Det er bedst at give planten vand om morgenen.

  Planten har brug for næringsrig og veldrænet pottemuld for at vokse ordentligt. En pottemuld specielt til haveplanter er egnet til denne plantesort. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver alt for våd.

  Escallonia planten trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Undgå for våde eller for sure jordarter, da dette kan hæmme plantens vækst og sundhed. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 anbefales for optimale vækstforhold.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven, men den kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Haveplanter har ofte brug for beskyttelse om vinteren, især under strenge frostperioder. Det er derfor en god idé at dække planten til med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Derudover kan det hjælpe at placere planten tættere på en mur for at beskytte dem mod kold vind.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten årligt efter blomstringen for at bevare en kompakt form. Tilføj organisk gødning om foråret for sund vækst.

  Have to have regelmæssig gødning for at vokse og blomstre sundt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Hold planten godt vandet efter gødning for at kunne optage næringsstofferne ordentligt.

  Mulch er vigtig for haveplanter og kan hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og forbedre jordkvaliteten. Det kan laves af materialer som træflis, halm eller blade og skal påføres på en tør jord. Sørg for, at mulchlaget ikke lægges op ad plantens stamme for at undgå skimmelvækst.

  Escallonia 'Donard Seedling' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med egnede gødninger eller jordforbedringsmidler. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Til bekæmpelse af skadedyr hos havnplanter som "Escallonia 'Donard Seedling'", kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse blive indsat. Derudover kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie også bruges til at bekæmpe skadedyr som bladlus og spindemider. Regelmæssig inspektion og vedligeholdelse af planten kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Escallonia 'Donard Seedling' er en kompakt og vintergrøn busk med skinnende, grønne blade og blomstertoppe fyldt med små lyserøde blomster. Blomsterne har en behagelig duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er godt rustet mod havvind. Det er et populært valg til hække, bede eller som en solitær plante. Escallonia 'Donard Seedling' kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin kompakte form og blomstrer normalt om sommeren.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.