Escallonia 'Red Elf'

Escallonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Escallonia 'Red Elf' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en sierlijke bloemen in tinten van roze tot rood. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant is wintergroen en kan goed tegen zeewind, waardoor het een ideale keuze is voor kustgebieden. Escallonia 'Red Elf' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Het is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel solo als in groepsbeplanting goed tot zijn recht komt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Escallonia 'Red Elf' is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een prachtige toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden.

  Escallonia 'Red Elf' is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een decoratieve tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, Escallonia 'Red Elf' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist regelmatig water geven, snoeien en mesten om zijn optimale groei te behouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen.

  Escallonia 'Red Elf' heeft gemiddeld 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat deze goed kan groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  Escallonia 'Red Elf' gedijt het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Escallonia 'Red Elf' hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Escallonia is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken. De plant trekt veel verschillende soorten vlinders en bijen aan en zorgt voor een levendige tuin vol biodiversiteit.

  De Escallonia 'Red Elf' plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor voedsel en beschutting voor verschillende insecten en vogels. De plant draagt bij aan een gezonde en levendige tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. In de volle zon kan de plant volop bloeien en groeien.

  Nee, Escallonia 'Red Elf' is niet eetbaar en valt onder de categorie tuinplanten. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om enkel planten te consumeren die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, Escallonia'Red Elf' heeft de mogelijkheid om geluiden te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en compacte groeiwijze. Hierdoor kan het een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een plant die geluiden kan verminderen in je tuin.

 • Om de plant in vorm te houden en te voorkomen dat hij te groot wordt, is het aan te raden om Escallonia jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de rest van de plant terug naar de gewenste vorm.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de planten 's ochtends water te geven, zodat ze voldoende tijd hebben om te drogen voordat de nacht valt.

  Escallonia 'Red Elf' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  De Escallonia 'Red Elf' heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zure grond en kies voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde.

  De Escallonia 'Red Elf' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd teveel wind en vorst om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan er een dikke laag mulch rond de wortels worden aangebracht. Daarnaast kunnen de takken van de plant worden ingebonden om ze te beschermen tegen breuk door sneeuw. Het is ook mogelijk om de plant in potten te kweken en deze naar binnen te verplaatsen tijdens strenge vorst.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen baat bij een evenwichtige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met een laag mulch om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Dit kan gedaan worden met organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost. Het mulchmateriaal moet ongeveer 5 tot 10 cm dik zijn en tot aan de stam van de plant reiken.

  Deze plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met meststoffen of kalk. Een juiste zuurgraad zorgt voor een goede groei en bloei van de plant.

  Gebruik voor ongediertebestrijding een natuurlijke vijand zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Controleer regelmatig de plant op de aanwezigheid van luizen, spint en andere plaaginsecten. Gebruik eventueel een milieuvriendelijke zeepoplossing om de plaag te bestrijden.

 • Omschrijving

  Escallonia 'Red Elf' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en sierlijke bloemen in tinten van roze tot rood. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant is wintergroen en kan goed tegen zeewind, waardoor het een ideale keuze is voor kustgebieden. Escallonia 'Red Elf' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist een goed doorlatende grond. Het is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel solo als in groepsbeplanting goed tot zijn recht komt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.