Eucalyptus gunnii

Eucalyptus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eucalyptus gunnii, også kendt som cidergummi-træet, er et hurtigtvoksende træ med markante blå-grønne blade, der føles runde. Bladene udsender en behagelig duft, når de berøres eller knuses. Denne plante er hårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader celsius. Eucalyptus gunnii bruges ofte i buketter og blomsterdekorationer på grund af det dekorative udseende og friske duft. Dette træ kan til sidst nå en højde på 10-20 meter og blomstrer med små cremefarvede blomster om sommeren.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Dette giver et smukt og konstant grønt udseende i haven, selv i vintermånederne.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren ved lavere temperaturer. Placer Eucalyptus gunnii helst på et beskyttet sted.

  Ja, Eucalyptus gunnii er let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og beskæring. Den trives godt i forskellige jordtyper og kan tåle tørre forhold.

  Eucalyptus gunnii har brug for meget plads til at vokse på grund af den hurtighed, hvormed den kan vokse, og den endelige størrelse, den kan opnå. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og trives godt i haven. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at forhindre, at den bliver for stor og vokser for tæt på andre planter.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. For meget skygge kan hæmme plantens vækst, og bladene kan vokse mindre frodigt. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten kan modtage tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Eucalyptus gunnii har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke står i vand. En god retningslinje er at vande, når det øverste lag af jorden tørrer ud.

  Ja, planten er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af de blomster, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, Eucalyptus gunnii er gavnlig for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter, som igen tiltrækker andre dyr. Derudover giver planten variation i økosystemet og kan være en vigtig aktør i fødekæder.

  Eucalyptus gunnii blomstrer i juli og august og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger. Blomsterne på denne plante tiltrækker mange forskellige insekter.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for meget sollys for at vokse godt. Det er vigtigt, at jorden er godt fugtig i varme perioder. Det er en stærk og robust plante, der trives godt under solrige forhold.

  Nej, bladene på denne plante er ikke spiselige for mennesker. Den dyrkes primært på grund af sine dekorative blade og duft. Det er vigtigt ikke at spise planter, hvis spiselighed ikke er kendt.

  Ja, bladene på denne plante absorberer lyd og bidrager til at dæmpe lyden i din have. Planter med tætte blade, som denne, kan hjælpe med at reducere støj. Det er dog vigtigt at forstå, at effekten ikke er helt lyddæmpende.

 • For at beskære denne plante er det vigtigt at fjerne døde eller beskadigede grene. Dette bør gøres bedst om foråret eller sommeren. Eventuelt kan planten let beskæres efter blomstringen for at bevare formen.

  Det er vigtigt at holde jorden omkring planten altid let fugtig, især om sommeren. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at rødderne står i en for våd omgivelse. Lad jorden tørre let mellem vandinger.

  Det er vigtigt for planten at vokse i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at skifte pottemulden regelmæssigt for at opretholde plantens sundhed.

  Eucalyptus gunnii trives bedst i veldrænet jord og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Planten kan vokse både i sur og neutral jord.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse, og står beskyttet mod hård vind. Undgå for fugtig jord, da dette kan forårsage rodøvelse.

  I strenge vintre kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge et lag muld eller halm rundt om basen. Det kan også hjælpe at pakke planten ind i f.eks. fleece eller jute. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og er lette at passe på. Sørg for en fugtig jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær eventuelt døde eller beskadigede grene for en sund vækst.

  Eucalyptus gunnii har brug for regelmæssig ernæring i vækstsæsonen. Brug en generel gødning til haveplanter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning skal undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch kan bruges omkring bunden af denne plante for at holde på fugt og holde rødderne kølige. Et lag mulch af f.eks. træbark eller kompost kan hjælpe med at undertrykke ukrudt og forbedre jordkvaliteten. Sørg for, at mulchlageret ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå skimmelvækst.

  Planten trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstofmangler og nedsat vækst. Derfor er det vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender til skadedyrene. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem så hurtigt som muligt. En god jordkvalitet samt tilstrækkelig lys og luft kan også bidrage til at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Eucalyptus gunnii, også kendt som cidergummi-træet, er et hurtigtvoksende træ med markante blå-grønne blade, der føles runde. Bladene udsender en behagelig duft, når de berøres eller knuses. Denne plante er hårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader celsius. Eucalyptus gunnii bruges ofte i buketter og blomsterdekorationer på grund af det dekorative udseende og friske duft. Dette træ kan til sidst nå en højde på 10-20 meter og blomstrer med små cremefarvede blomster om sommeren.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.