Euonymus americanus

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euonymus americanus, ook wel bekend als de Amerikaanse kardinaalsmuts, is een struik die inheems is in Noord-Amerika. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter en heeft ovale, groene bladeren die in de herfst verkleuren naar een opvallende rode tint. De plant produceert kleine groene bloemen in het voorjaar, gevolgd door oranje-rode vruchten in de late zomer en herfst. Deze vruchten worden vaak gegeten door vogels. De Euonyumus americanus gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een sierlijke struik die gebruikt kan worden als accentplant in de tuin of als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter kaal kan zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een robuuste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In de winter kan de plant eventueel wel wat bescherming nodig hebben tegen strenge vorst.

  De Euonymus americanus is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en voldoende water te geven, maar verder heeft hij weinig extra aandacht nodig. Deze tuinplant gedijt goed in verschillende bodemsoorten en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw.

  Euonymus americanus heeft minimaal 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt.

  Ja, Euonymus americanus groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Euonymus americanus hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die geïnteresseerd zijn in het aantrekken van bestuivers.

  Ja, de plant Euonymus americanus kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in jouw tuin. Het trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan en biedt voedsel en schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is een inheemse plant die goed gedijt in verschillende soorten bodems en klimaten.

  De Tuinplant "Euonymus americanus" bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Ze groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot maagpijn, braken en andere gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze vruchten te eten.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en takkenstructuur. Het kan helpen om het geluid te absorberen en te verminderen. Het is daarom een geschikte keuze voor het creëren van een rustige en rustgevende omgeving in de tuin.

 • De beste tijd om de plant te snoeien is in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is belangrijk om scherp gereedschap te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te testen.

  De Euonymus americanus gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en gedijt goed in zowel zand- als kleigrond. Het is belangrijk dat de bodem een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid heeft en dat deze niet te droog is. Waterdoorlatende bodems zijn ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Euonymus americanus kunnen baat hebben bij extra bescherming tijdens de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld mulch toe te voegen rond de planten of door ze af te dekken met een beschermende doek of jute. Het is belangrijk om de planten pas te beschermen nadat de grond bevroren is en om de bescherming weer te verwijderen in het voorjaar.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het snoeien van de struik kan in de late winter of vroege lente worden gedaan om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten en herhaal dit elke vier tot zes weken gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vermijd direct contact met de stam.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, ongeveer 5-10 cm is voldoende.

  De Euonymus americanus gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke middelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Ook regelmatig controleren op insecten zoals bladluizen en spintmijten kan helpen om een plaag snel te herkennen en te bestrijden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en eventuele plagen onmiddellijk aan te pakken om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euonymus americanus, ook wel bekend als de Amerikaanse kardinaalsmuts, is een struik die inheems is in Noord-Amerika. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter en heeft ovale, groene bladeren die in de herfst verkleuren naar een opvallende rode tint. De plant produceert kleine groene bloemen in het voorjaar, gevolgd door oranje-rode vruchten in de late zomer en herfst. Deze vruchten worden vaak gegeten door vogels. De Euonyumus americanus gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een sierlijke struik die gebruikt kan worden als accentplant in de tuin of als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.