Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende broget gul og grønt løv. Bladene har en blank tekstur og er ovalformede. Om sommeren producerer planten små, ubemærkede grøn-hvide blomster, efterfulgt af orange-røde bær om efteråret. Denne plante er vinterhårdfør og kan vokse både i fuld sol og i skygge. 'Emerald 'n' Gold' er en alsidig plante, der kan bruges både som jorddække, i bede eller som solitær plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' planten er stedsegrøn.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Den tåler derfor let til moderat frost. Det anbefales at beskytte planten om vinteren ved hård frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den trives godt i de fleste jordtyper og skal kun beskæres lejlighedsvis. Derudover er den meget vinterhårdfør og kan klare sig godt i forskellige vejrforhold.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' har brug for ca. 1,5 til 2 meter plads for at vokse optimalt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at undgå kvælning. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse.

  Ja, denne plante trives godt i et skyggefuldt miljø. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at fremme optimal vækst. Planten kan også trives godt i halvskygge.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' har brug for vand ca. en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at lade den drukne. Sørg for, at jorden tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, planten er attraktive for sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Planter, der falder ind under kategorien Haveplanter, betragtes generelt ikke som særlig biodiversitet, da de ofte ikke er indfødte arter og ikke bidrager væsentligt til det lokale flora og fauna. Det kan derfor være bedre at vælge indfødte plantearter, hvis du vil fremme biodiversitet i din have.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' blomstrer i maj og juni månederne. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Planten har mere klare bladfarver i fuld sol.

  Nej, planten Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' er ikke spiselig. At spise bladene eller bærrene kan føre til maveproblemer og irritation i huden. Det anbefales derfor ikke at indtage denne plante.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' har ingen støjreducerende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante, der tilføjer farve og tekstur til haven. Andre planter med større blade og tættere vækst har ofte bedre støjreducerende egenskaber.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret eller sommeren, inden den begynder at vokse. Fjern eventuelle døde eller beskadigede grene og beskær planten for at holde den i form. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten sund og kompakt.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder og varmt vejr. Sørg for, at jorden er jævnt fugtig, men ikke gennemblødt. Lad jorden tørre let ud mellem vandingerne.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er også vigtigt at skifte pottemund regelmæssigt for at bevare plantens sundhed.

  Disse haveplanter trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til god struktur. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Undgå meget våde eller meget tørre jorde, da dette kan påvirke plantens sundhed.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand. Denne haveplante er velegnet til både bede og krukker.

  Det anbefales at beskytte 'Emerald 'n' Gold' mod hård frost ved at dække planten med for eksempel fiberskærm. På den måde undgår du skade på bladene i vintermånederne. Sørg også for, at planten ikke står for våd, da dette kan føre til rodvækkelse.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol eller halvskygge. Lejlighedsvis beskæring hjælper med at bevare plantens form og størrelse. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Brug en universel gødning til haveplanter om foråret for at fremme væksten. Gentag dette hver 4-6 uge i vækstsæsonen. Giv en gødning med lavere kvælstofindhold om efteråret for at forberede planten på vinteren.

  Mulching er vigtig, fordi det hjælper med at holde fugt i jorden, undertrykker ukrudtsvækst og beskytter plantens rødder mod temperatursvingninger. Det bedste er at bruge organisk mulch, såsom kompost, blade eller træflis. Påfør et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men lad lidt plads være fri omkring stammen for at undgå kvælning.

  Plante som Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' foretrækker generelt neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad, inden du planter planten i jorden, så den kan vokse og blomstre optimalt. Hvis din jord er for sur, kan du tilføje kalk for at øge pH-værdien og gøre jorden mere neutral.

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' kan lide af bladlus og spindel. En effektiv måde at bekæmpe disse skadedyr på er ved hjælp af en miljøvenlig sæbeopløsning eller ved at bruge naturlige fjender som mariehøns. Regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold' er en stedsegrøn busk med iøjnefaldende broget gul og grønt løv. Bladene har en blank tekstur og er ovalformede. Om sommeren producerer planten små, ubemærkede grøn-hvide blomster, efterfulgt af orange-røde bær om efteråret. Denne plante er vinterhårdfør og kan vokse både i fuld sol og i skygge. 'Emerald 'n' Gold' er en alsidig plante, der kan bruges både som jorddække, i bede eller som solitær plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.