Euonymus fortunei 'Silver Queen'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus fortunei 'Silver Queen' er en stedsegrøn klatreplante med iøjnefaldende sølvfarvede blade. Bladene er ovale i form og har en subtil sølvfarvet kant, hvilket giver planten et elegant udseende. Planten tåler beskæring godt og er derfor ideel til at skabe hække eller dække mure og hegn. Om sommeren producerer planten ubemærkede grønne blomster, efterfulgt af klare orange-røde frugter om efteråret. Euonymus fortunei 'Silver Queen' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge til fuld sol.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Euonymus fortunei 'Silver Queen' er stedsegrøn og beholder sit løv hele året. Det er en hårdfør haveplante, der forbliver grøn både om sommeren og om vinteren.

  Planten er vinterhårde til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planterne mod hård frost. Disse planter er velegnede til haven.

  Ja, Euonymus fortunei 'Silver Queen' er en nem plante at vedligeholde. Den trives godt i de fleste jordtyper og kræver ikke meget speciel pleje. Beskæring er lejlighedsvis nødvendig for at bevare formen.

  Euonymus fortunei 'Silver Queen' har brug for gennemsnitligt 1,5 til 2 meter plads for at udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til planten at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig luft og lys for at forblive sund.

  Ja, Haveplanter vokser generelt godt i skyggen. Det er vigtigt at sikre, at planten får tilstrækkeligt med lys, selv i skyggen, for at forblive sund og vokse godt. Generelt er haveplanter som Euonymus fortunei 'Silver Queen' velegnede til at vokse i de skyggefulde dele af haven.

  Euonymus fortunei 'Silver Queen' har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at overvande den. I tørre perioder kan planten få lidt mere vand.

  Euonymus fortunei 'Silver Queen'-planten tiltrækker ikke sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ plante med sølvfarvede blade. Det er derfor ikke egnet til at tiltrække bestøvere.

  Ja, planten Euonymus fortunei 'Silver Queen' kan bidrage til biodiversiteten ved at tilbyde føde og skjulesteder for forskellige insekter og fugle. Derudover kan planten også hjælpe med at forbedre jorden ved at fastholde næringsstoffer og fremme jordlivet. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at fremme et sundt og varieret miljø.

  Den haveplante "Euonymus fortunei 'Silver Queen'" blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder. En god dræning af jorden er også vigtig for denne plante.

  Nej, planten er ikke spiselig. At indtage denne plante kan føre til maveproblemer og forgiftning. Det frarådes derfor kraftigt at spise denne plante.

  Nej, Euonymus fortunei 'Silver Queen' er ikke en støjreducerende plante.

 • Beskær denne plante om foråret for at opretholde formen og forhindre den i at blive for stor. Fjern døde grene og beskær planten til den ønskede højde. Sørg for at bruge skarpe beskæresakse for at undgå skade på planten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden aldrig bliver for tør, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base for at undgå rodæd.

  Den ideelle jordblanding til denne plante er en veldrænet jord med masser af næringsstoffer. Sørg for, at jordblandingen forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at fremme en sund vækst.

  En god, veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer er ideel til denne haveplante. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskade. En neutral til let sur jord foretrækkes.

  Planten trives bedst på et sted i delvis skygge til skygge. Sørg for en beskyttet placering og undgå skarp sol. Jorden skal være fugtig, men godt drænet.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse for at overleve i koldere klimaer. Dette kan opnås ved at lægge muld rundt om basen og beskytte planten mod vind og frost. Det anbefales at beskytte planten med et klæde eller jutesæk, når temperaturen falder under frysepunktet.

  Euonymus fortunei 'Silver Queen' kræver lidt vedligeholdelse. Beskær planten om nødvendigt om foråret for at fremme væksten. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand.

  Haveplanter som disse har brug for gødning hver forår. Brug en generel gødning til buske og buske. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og timing.

  Anvendelse af mulch omkring planten hjælper med at bevare fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter også rødderne mod temperatursvingninger. Sørg for, at mulchen ikke kommer i direkte kontakt med plantens stamme.

  Planter fra kategorien Haveplanter trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad. Det er derfor vigtigt, at jordens pH-værdi ligger omkring 6,5 til 7. Sørg for god dræning for at holde planten sund.

  Planten er følsom over for bladlus, spindemider og uldlus. Disse skadedyr kan bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved regelmæssigt at kontrollere planten og fjerne angrebne dele. Det er vigtigt at holde planten sund ved at pleje den korrekt, så den er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Euonymus fortunei 'Silver Queen' er en stedsegrøn klatreplante med iøjnefaldende sølvfarvede blade. Bladene er ovale i form og har en subtil sølvfarvet kant, hvilket giver planten et elegant udseende. Planten tåler beskæring godt og er derfor ideel til at skabe hække eller dække mure og hegn. Om sommeren producerer planten ubemærkede grønne blomster, efterfulgt af klare orange-røde frugter om efteråret. Euonymus fortunei 'Silver Queen' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge til fuld sol.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.