Euonymus fortunei 'Sunspot'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euonymus fortunei 'Sunspot' is een bladhoudende bodembedekker met opvallende bonte bladeren. De bladeren zijn geelgroen met een opvallende felgele rand die in de zon nog meer oplicht. De plant groeit compact en is goed te gebruiken als bodembedekker in borders of als klimplant tegen muren. 'Sunspot' gedijt goed in de zon of halfschaduw en is redelijk winterhard in ons klimaat. De Euonymus fortunei 'Sunspot' is eenvoudig te onderhouden en kan ook goed in potten of bakken worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je zult ook in de winter nog steeds kleur toevoegen aan de tuin dankzij je opvallende geelgroene bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een winterharde plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien bevordert de groei en het behoud van de bladeren.

  De Euonymus fortunei 'Sunspot' heeft ongeveer 60 tot 80 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende luchtcirculatie te geven en niet te dicht op andere planten te plaatsen. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Ja, Euonymus fortunei 'Sunspot' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Euonymus fortunei 'Sunspot' heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  De plant Euonymus fortunei 'Sunspot' is niet vlinder- en bijenlokkend. Deze plant trekt geen vlinders en bijen aan.

  Tuinplanten zoals Euonymus fortunei 'Sunspot' dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en een divers ecosysteem te ondersteunen. Het planten van verschillende soorten tuinplanten kan helpen bij het bevorderen van een evenwichtig ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te vergroten.

  Euonymus fortunei 'Sunspot' bloeit in de maanden april tot juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vocht in droge periodes.

  Nee, Euonymus fortunei 'Sunspot' is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant uitsluitend als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt effect op geluidsdemping. Het zijn meer decoratieve planten die voornamelijk worden gebruikt voor hun esthetische waarde en niet voor geluidsisolatie. Andere mogelijkheden, zoals het toevoegen van dichte begroeiing of geluidsisolerende materialen, zijn effectiever voor geluidsabsorptie.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en overtollige takken te verwijderen. Snoei dode, beschadigde of zieke takken zo snel mogelijk om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om verwondingen aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten.

  Euonymus fortunei 'Sunspot' gedijt goed in goed doorlatende en vochtige bodems. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd natte, zware grond en zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Euonymus fortunei 'Sunspot' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Deze plant groeit goed in zowel vochtige als goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om de plant tijdens de winter te beschermen, kan je een mulchlaag aanbrengen rond de wortelzone om vorstschade te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een winterhoes of een laagje stro. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft gedurende de winterperiode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste grondsoorten. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar voor een compacte groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei te stimuleren. Gebruik een algemene meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Ja, het is aan te raden om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een laag organisch materiaal zoals bladeren, stro of schors. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht rond de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Euonymus fortunei 'Sunspot' gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op aanwezigheid van ongedierte en indien nodig direct actie te ondernemen. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Euonymus fortunei 'Sunspot' is een bladhoudende bodembedekker met opvallende bonte bladeren. De bladeren zijn geelgroen met een opvallende felgele rand die in de zon nog meer oplicht. De plant groeit compact en is goed te gebruiken als bodembedekker in borders of als klimplant tegen muren. 'Sunspot' gedijt goed in de zon of halfschaduw en is redelijk winterhard in ons klimaat. De Euonymus fortunei 'Sunspot' is eenvoudig te onderhouden en kan ook goed in potten of bakken worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.