Euonymus japonicus Marieke

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus japonicus Marieke is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De bladeren hebben een onregelmatige witte rand die zorgt voor een opvallend contrast. In het voorjaar bloeit de plant met kleine, onopvallende groenwitte bloemen. Na de bloei ontwikkelen zich kleine, rode bessen die attractief zijn voor vogels. Euonymus japonicus Marieke gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is geschikt als solitair in de tuin of als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie groene bladeren die ook in de winter aanhouden. Het is een winterharde plant die het hele jaar door kleur en structuur aan de tuin geeft.

  De Euonymus japonicus Marieke is winterhard tot ongeveer -15 graden Celcius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig snoeien en een goede watergift zijn voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  De Euonymus japonicus Marieke heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de bladeren goed kunnen groeien en de plant gezond blijft. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij staan, zodat de Euonymus japonicus Marieke voldoende licht en lucht krijgt.

  De Tuinplant groeit goed in de schaduw en kan daar goed gedijen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor optimale groei. De plant kan goed gedijen in schaduwrijke tuinen en is een goede keuze voor het creëren van groen in donkere hoeken.

  De Euonymus japonicus Marieke heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer altijd eerst of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, de Euonymus japonicus Marieke is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Dit zorgt voor een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Euonymus japonicus Marieke is goed voor biodiversiteit, omdat het vogels aantrekt met zijn bessen en insecten aantrekt met zijn bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 weken.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan veel zonlicht. De plant zal goed groeien en bloeien op een zonnige locatie in de tuin.

  De Euonymus japonicus Marieke is niet eetbaar. Het kan leiden tot maag- en darmklachten als het wordt geconsumeerd. Over het algemeen worden Euonymus planten niet als veilig voor consumptie beschouwd.

  Euonymus japonicus Marieke heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de dichte bladeren. Planten met grotere bladeren en dikkere stelen hebben over het algemeen een beter geluidsdempend vermogen. Het effect van geluidsdemping kan echter variëren afhankelijk van de omgeving en de plaatsing van de plant.

 • Om de plant in vorm te houden en de groei te bevorderen, is regelmatig snoeien noodzakelijk. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de rest van de plant terug naar gewenste vorm en grootte.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, wanneer de zon minder fel is.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond geen water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal voor deze plant.

  De Euonymus japonicus Marieke gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar ook niet te droog. Een neutrale tot licht zure pH is ideaal voor deze plant.

  De Euonymus japonicus Marieke gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant is geschikt om te planten in borders of als haag.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig op eventuele schade door vorst en snoei indien nodig in het voorjaar.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is droogtetolerant. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren. Geef af en toe meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Euonymus japonicus Marieke hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer, volg hierbij altijd de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een goede ontwikkeling.

  Mulchen is een uitstekende manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm dik rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Euonymus japonicus Marieke gedijen het best in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Bij een besmetting kunnen deze beestjes worden bestreden met speciale insecticiden of door de planten af te spoelen met water. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en dode bladeren en takken te verwijderen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Euonymus japonicus Marieke is een compact groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De bladeren hebben een onregelmatige witte rand die zorgt voor een opvallend contrast. In het voorjaar bloeit de plant met kleine, onopvallende groenwitte bloemen. Na de bloei ontwikkelen zich kleine, rode bessen die attractief zijn voor vogels. Euonymus japonicus Marieke gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is geschikt als solitair in de tuin of als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.