Forsythia intermedia 'Lynwood'

Forsythia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Forsythia intermedia 'Lynwood' is een middelgrote, bladverliezende struik met opgaande takken en een ronde vorm. In het voorjaar bloeit deze plant uitbundig met heldergele bloemen die de takken bedekken en zorgen voor een spectaculaire verschijning in de tuin. Na de bloei verschijnt er frisgroen blad aan de plant. De 'Lynwood' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze Forsythia soort is geliefd vanwege zijn prachtige bloemen en vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Forsythia intermedia 'Lynwood' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die bloeit met gele bloemen in het vroege voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende soorten grond en blootstellingen aan zonlicht. Regelmatig snoeien in de zomer zal de groei en bloei bevorderen.

  Forsythia intermedia 'Lynwood' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem niet te dicht op andere planten te zetten. Geef de plant ook voldoende ruimte rondom de wortels zodat hij zich goed kan ontwikkelen.

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk verminderen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere gele bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. De bloeitijd van deze plant valt vaak samen met de periode waarin vlinders en bijen actief zijn.

  Forsythia intermedia 'Lynwood' trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen, wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De struik biedt ook schuilplekken voor kleine dieren en vogels. Het is een waardevolle aanvulling op een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg voor een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  Nee, de plant Forsythia intermedia 'Lynwood' is niet eetbaar. Het is geen voedselgewas en kan zelfs giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen en parken.

  Ja, de Forsythia intermedia 'Lynwood' heeft de eigenschap om geluidsdempend te zijn vanwege de dichte begroeiing en het groenblijvende blad. Het kan helpen om het geluid te absorberen en daardoor een geluidsdempend effect te hebben in de tuin.

 • Snoei de plant direct na de bloei in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder oud hout en knip ongeveer een derde van de oudste takken tot aan de basis af. Knip ook dode, beschadigde of kruisende takken weg voor een gezonde groei.

  De Forsythia houdt van vochtige grond, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

  De potgrond voor Tuinplanten zoals Forsythia intermedia 'Lynwood' moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een mengsel van potgrond met wat zand en compost is ideaal voor deze plant.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond. De bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn en mag niet te nat zijn. Een vruchtbare bodem bevordert de groei en bloei van deze plant.

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant is ideaal voor in de tuin en kan goed in borders of als solitair worden geplaatst.

  Het is aan te raden om Forsythia intermedia 'Lynwood' in de winter te beschermen tegen vorst met een laag mulch of stro. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een doek of plastic bij extreme kou. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een algemene meststof met een evenwichtige NPK-verhouding. Het is belangrijk om twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar na de snoei en in de herfst voor de winterperiode. Voor extra bloei kun je een meststof met een hoger fosforgehalte gebruiken.

  Mulch is aan te raden voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het helpt ook de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Het aanbrengen van mulch in het voorjaar kan helpen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor water. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte helpen. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan ook een optie zijn.

 • Omschrijving

  De Forsythia intermedia 'Lynwood' is een middelgrote, bladverliezende struik met opgaande takken en een ronde vorm. In het voorjaar bloeit deze plant uitbundig met heldergele bloemen die de takken bedekken en zorgen voor een spectaculaire verschijning in de tuin. Na de bloei verschijnt er frisgroen blad aan de plant. De 'Lynwood' is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Deze Forsythia soort is geliefd vanwege zijn prachtige bloemen en vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.