Fuchsia magellanica var. gracilis

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia magellanica var. gracilis is een elegante en slanke variant van de bekende Fuchsia plant. Het heeft donkergroene bladeren en hangende bloemen met paarse klokvormige bloemblaadjes en rode kelkblaadjes. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het bloeit van de zomer tot de herfst en trekt kolibries aan vanwege de zoete nectar van de bloemen. Fuchsia magellanica var. gracilis gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en staat het liefst op een plek met halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend. Je behoudt je bladeren het hele jaar door, zelfs in de winter. Je zorgt voor een constant groen accent in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Fuchsia magellanica var. gracilis kan uiteindelijk afsterven bij temperaturen onder de -10 graden Celsius.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, en regelmatig snoeien zal hem helpen gezond te blijven. Over het algemeen is deze plant winterhard en kan goed overleven in verschillende klimaten.

  Fuchsia magellanica var. gracilis heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 60 tot 90 centimeter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte. Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende licht en lucht te geven.

  Ja, Fuchsia magellanica var. gracilis groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Het kan echter ook wat zonlicht verdragen, maar het gedijt beter in schaduwrijke omgevingen. Het is een geschikte keuze voor tuinplanten die niet direct in de volle zon kunnen groeien.

  Fuchsia magellanica var. gracilis heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten verzadigen. Tijdens warme periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar die de bloemen produceren. Het is dus een goede keuze voor een tuin die diverse insecten wil aantrekken.

  Ja, de Fuchsia magellanica var. gracilis is goed voor biodiversiteit omdat het een aantrekkelijke plant is voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en diverse ecosystemen in de buitenruimte.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is echter wel belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  Nee, de Fuchsia magellanica var. gracilis is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt omwille van zijn prachtige bloemen. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen.

  Ja, Fuchsia magellanica var. gracilis heeft de eigenschap om geluid te absorberen en dus geluidsdempend te zijn. Dit komt door de dichte bladeren en takken die geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Het kan dus een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in je tuin.

 • Je kunt de Fuchsia magellanica var. gracilis snoeien in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om een mooie vorm te behouden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de wortel en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en regelmatig wordt bemest om een gezonde groei te bevorderen. Vermijd compacte potgrond die water vasthoudt, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Fuchsia magellanica var. gracilis houdt van vochtige, goed doorlatende bodem. Verrijkte grond met compost of organische meststof wordt aanbevolen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem zuur tot neutraal is voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De Fuchsia magellanica var. gracilis gedijt het best op een plek in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte standplaats uit de wind en vermijd felle middagzon. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om Fuchsia magellanica var. gracilis te beschermen tegen vorst door de plant binnen te zetten of te bedekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aangeraden om de plant regelmatig te inspecteren op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet niet uitdrogen. Geef de plant in de lente en zomer regelmatig plantenvoeding. Snoei de plant jaarlijks om de groei te bevorderen.

  Voor een goede groei en bloei heeft de plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en voeg deze toe volgens de aanbevolen dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot aan het najaar.

  Het toevoegen van mulch rondom de plant helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals boomschors of compost te gebruiken als mulch. Vermijd het mulchen direct tegen de stengels van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant Fuchsia magellanica var. gracilis groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De Tuinplanten worden vaak aangetast door bladluis, spintmijten en wittevlieg. Om deze ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen, of insecticiden zoals neemolie of zeepwater. Zorg ervoor dat de plant goed wordt onderhouden en regelmatig wordt gecontroleerd op ongedierte.

 • Omschrijving

  Fuchsia magellanica var. gracilis is een elegante en slanke variant van de bekende Fuchsia plant. Het heeft donkergroene bladeren en hangende bloemen met paarse klokvormige bloemblaadjes en rode kelkblaadjes. Deze plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het bloeit van de zomer tot de herfst en trekt kolibries aan vanwege de zoete nectar van de bloemen. Fuchsia magellanica var. gracilis gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond en staat het liefst op een plek met halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.