Fuchsia 'Frau Alice Hoffman'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' er en smuk og iøjnefaldende plante med hængende blomster i farverne lyserød, lilla og hvid. Blomsterne har en elegant form og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Planten kan vokse både i jorden og i en potte og trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder. Bladene på denne fuchsia er mørkegrønne og danner en smuk kontrast til de farverige blomster. 'Frau Alice Hoffman' er et yndefuldt bidrag til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der har brug for en hvileperiode.

  Planten er moderat vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at placere planten i en frostfri rum om vinteren.

  Fuchsia planter er generelt nemme at vedligeholde og kan trives godt i haven. De har brug for regelmæssig vanding og gødning og bør beskyttes mod skarp sol og frost. At fjerne visne blomster regelmæssigt vil hjælpe planten med at forblive sund og blomstre længere.

  Planten har brug for ca. 30-45 cm plads for at kunne udvikle sig godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvide sig. Giv planten den nødvendige plads til at danne sidegrene og producere blomster.

  Ja, Fuchsia planter har brug for mindst 4 timers direkte sollys om dagen for at vokse og blomstre ordentligt. I fuld skygge vil de sandsynligvis ikke trives godt. Placer dem derfor et sted, hvor de kan få lidt sollys.

  Fuchsia planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, så normalt er det tilstrækkeligt at vande 2-3 gange om ugen. Sørg for at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, der er tiltrækkende for disse insekter. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og tiltrække bier og sommerfugle.

  Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' er en haveplante, der generelt ikke bidrager til biodiversitet, da den ikke er en indfødt plante og er mindre attraktiv for bestøvere end indfødte planter. Det er derfor vigtigt også at have indfødte plantearter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' blomstrer fra juni til oktober. Blomstringen kan vare i flere måneder.

  Denne plante kan ikke lide fuld sol og foretrækker en placering i halvskygge til skygge. For meget direkte sollys kan beskadige bladene. Det anbefales derfor at placere planten et beskyttet sted.

  Nej, Fuchsia-planten er ikke spiselige og indeholder stoffer, der ikke er egnet til forbrug. Det er derfor ikke sikkert at spise denne plante.

  Ja, havplanter kan dæmpe lyd. Planter absorberer lydbølger og reducerer dermed lydniveauet i omgivelserne.

 • Efter blomstringen kan de visne blomster og eventuelt beskadigede eller døde grene beskæres for at fremme væksten. Det er også muligt at let beskære planten om foråret for at bevare en kompakt form. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft efter beskæringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Vand planten ved roden og undgå at våde bladene.

  Planten har brug for sur, veldrænet pottemuld til optimal vækst. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og lejlighedsvis gøde planten. Hold pottemulden fugtig, men sørg for, at planten ikke står med rødderne i vand.

  Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' har brug for en veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke for tør. Tilføj organisk materiale for en god næringsrig tilføjelse.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge, hvor den er beskyttet mod den skarpe eftermiddagssol. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind og træk.

  I løbet af vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at flytte planten til et frostfrit sted, såsom et drivhus eller en lade. Planten kan også dækkes med halm eller fleece for at forhindre frostskader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, hold jorden fugtig men ikke for våd. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen. Giv planteføde en gang om måneden om foråret og sommeren for sund vækst.

  Have brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød planten i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

  Bark er vigtig for havplanter, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og regulerer jordtemperaturen. Det kan bestå af materialer som kompost, blade eller barkflis. Bark påføres normalt omkring plantens base, men ikke mod stammen eller stænglerne.

  Fuchsia planten trives bedst i en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Dette hjælper planten med effektivt at optage næringsstoffer og vokse sundt. Det er derfor vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå for meget fugt for at forebygge skimmelsvamp og sygdomme. Kontroller planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og tag om nødvendigt affære.

 • Beskrivelse

  Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' er en smuk og iøjnefaldende plante med hængende blomster i farverne lyserød, lilla og hvid. Blomsterne har en elegant form og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Planten kan vokse både i jorden og i en potte og trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder. Bladene på denne fuchsia er mørkegrønne og danner en smuk kontrast til de farverige blomster. 'Frau Alice Hoffman' er et yndefuldt bidrag til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.