Fuchsia 'Corallina'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Corallina' is een prachtige hangende plant met donkergroene bladeren en opvallende karmozijnrode bloemen die lijken op koraal. De bloemen hebben een elegante belvorm en trekken kolibries en vlinders aan. Deze fuchsia plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hanging baskets of bloembakken op balkons, terrassen of in de tuin. Dankzij de opvallende kleuren en vormen van de bloemen is Fuchsia 'Corallina' een mooie aanvulling op elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  Fuchsia 'Corallina' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen het beste worden beschermd in een vorstvrije ruimte of met behulp van een winterbeschermhoes.

  De Fuchsia 'Corallina' is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Het heeft regelmatig water nodig en moet in de zon of halfschaduw worden geplaatst. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  De plant heeft ongeveer 50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt in deze ruimte. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Fuchsia 'Corallina' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, als tuinplant draagt ​​het bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De bloemen bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor verschillende insecten. Ook kunnen kleine dieren zoals vogels schuilen in de dichte en bossige groeiwijze van de plant.

  Fuchsia 'Corallina' bloeit van juni tot oktober en de bloei kan enkele maanden duren.

  De plant houdt van een lichte schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen direct zonlicht. In de volle zon kunnen de bladeren verbranden en kan de plant uitdrogen.

  Nee, de plant Fuchsia 'Corallina' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en stengels, maar niet alle tuinplanten hebben deze eigenschap. Het is afhankelijk van het type plant, de dichtheid van bladeren en de grootte van de plant. Het is dus mogelijk dat deze plant geluid dempt, maar dit kan per individuele plant verschillen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken. Snoei na de bloei om de plant te verjongen en volgend jaar weer prachtig te laten bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Fuchsia 'Corallina' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding en water om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te verplaatsen naar een beschutte plek of door een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Het is ook mogelijk om de plant in potten te kweken en deze naar binnen te verplaatsen tijdens koudere periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Voor planten die vallen onder de categorie Tuinplanten is mulchen belangrijk. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen, houdt vocht vast en voorkomt onkruidgroei. Het beste is om organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers te gebruiken als mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is geschikt voor de meeste Tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om bestrijding van ongedierte op tuinplanten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren. Bij eventuele plagen zoals bladluizen, trips of spint, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of neemolie worden gebruikt. Het is ook mogelijk om preventief te werken door de planten gezond te houden en regelmatig te bemesten.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Corallina' is een prachtige hangende plant met donkergroene bladeren en opvallende karmozijnrode bloemen die lijken op koraal. De bloemen hebben een elegante belvorm en trekken kolibries en vlinders aan. Deze fuchsia plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hanging baskets of bloembakken op balkons, terrassen of in de tuin. Dankzij de opvallende kleuren en vormen van de bloemen is Fuchsia 'Corallina' een mooie aanvulling op elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.