Fuchsia 'Madame Cornelissen'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Madame Cornelissen' is een prachtige sierlijke plant met opvallende rode en paarse bloemen die zijn omgeven door felgroen blad. De bloemen hebben een elegante trompetvorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor hangmanden en bloembakken. De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en vereist regelmatig water geven om goed te kunnen groeien en bloeien. Fuchsia 'Madame Cornelissen' trekt ook kolibries en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin of terras. Al met al is deze fuchsia een prachtige en kleurrijke plant die zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die bloeit in de zomermaanden. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius overleven. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 60-80 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden om schimmelziekten te voorkomen.

  Tuinplanten die goed gedijen in de schaduw zijn bijvoorbeeld varens, hosta's en hortensia's. Deze planten hebben minder zonlicht nodig en kunnen goed groeien in schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Ongeveer 2-3 keer per week water geven kan voldoende zijn, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de grootte van de pot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Dit draagt bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voedsel voor kleine dieren.

  Fuchsia 'Madame Cornelissen' bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon, maar het is beter om hem in de halfschaduw te plaatsen om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant 's middags wat bescherming tegen de felle zon te geven.

  Nee, de Fuchsia 'Madame Cornelissen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en mag niet worden geconsumeerd. Het kan mogelijk giftige stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid bij inname.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluiden te dempen door hun bladeren en stengels. Hierdoor kunnen ze helpen om geluidsoverlast in de tuin of op het balkon te verminderen. Het is echter niet zo dat alle tuinplanten geluidsdempend zijn.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of slecht groeiende takken. Knip ook regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes en warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de plant te voeden.

  De bodem dient goed doorlatend en licht zuur te zijn voor optimale groei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en humusrijk materiaal in de grond. Vermijd wateroverlast en zorg voor een goede drainage.

  Deze plant gedijt het best op een beschutte standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middag. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst om de wortels te beschermen. Het is aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro om de vorstschade te minimaliseren. Een beschutte plek in de tuin kan ook helpen om de plant te beschermen tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei indien nodig om de vorm te behouden. Voeg tijdens het groeiseizoen af en toe bemesting toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten dienen in het voorjaar en zomermaanden regelmatig bemest te worden om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en houd de aanbevolen dosering op de verpakking aan. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet direct op de bladeren komt om verbranding te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan ook de grond temperatuur reguleren en voedingsstoffen toevoegen aan de bodem voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van zeep en water of het plaatsen van insectenvallen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en snel te handelen om verdere schade te voorkomen. Indien nodig kunt u ook insecticiden gebruiken, maar wees hier voorzichtig mee en lees eerst de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Madame Cornelissen' is een prachtige sierlijke plant met opvallende rode en paarse bloemen die zijn omgeven door felgroen blad. De bloemen hebben een elegante trompetvorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor hangmanden en bloembakken. De plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en vereist regelmatig water geven om goed te kunnen groeien en bloeien. Fuchsia 'Madame Cornelissen' trekt ook kolibries en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin of terras. Al met al is deze fuchsia een prachtige en kleurrijke plant die zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.