Fuchsia 'Mrs Popple'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Mrs Popple' is een prachtige en opvallende tuinplant met hangende bloemen in de kleuren paars en roze. De bloemen hebben een elegante vorm en een contrasterende heldere kleurencombinatie. Deze fuchsia wordt vaak gekozen vanwege haar lange bloeiperiode en rijke bloemenpracht. 'Mrs Popple' is een sterke plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon en regelmatig water nodig heeft. Ideaal voor het opfleuren van potten, hanging baskets of borders in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Fuchsia 'Mrs Popple' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer zal uitlopen met nieuw blad.

  Fuchsia 'Mrs Popple' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  : Fuchsia 'Mrs Popple' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voeding geven in de groeiperiode is voldoende om de plant gezond te houden. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  Fuchsia 'Mrs Popple' heeft ongeveer 60-90 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet belemmerd wordt door andere planten in de tuin. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht voor een gezonde groei van de plant.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze kunnen goed gedijen in omstandigheden met minder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten, ook in de schaduw.

  Tuinplanten zoals Fuchsia's hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant één à twee keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Ja, Fuchsia's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Deze plant is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  Fuchsia 'Mrs Popple' draagt bij aan de biodiversiteit door nectar en stuifmeel te leveren voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het biedt ook een schuilplaats voor kleine dieren zoals spinnen en lieveheersbeestjes. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan variëren van 4 tot 6 maanden.

  Fuchsia's houden van halfschaduw tot schaduwrijke plekken en kunnen verbranden in de volle zon. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de plant Fuchsia is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij inname. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare planten en decoratieve planten zoals de Fuchsia. Het wordt dan ook afgeraden om deze planten te consumeren.

  De Fuchsia 'Mrs Popple' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte bladeren en fijne takken. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekozen vanwege zijn geluidsdempende eigenschappen. Andere planten kunnen mogelijk beter geschikt zijn voor dit doel.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de Fuchsia 'Mrs Popple', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Fuchsia 'Mrs Popple' heeft voedzame potgrond nodig met een goede drainage om goed te groeien. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Fuchsia 'Mrs Popple' groeit het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is, en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen de harde wind. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem naar een vorstvrije plek te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden, dit kan leiden tot schimmelziektes. Eventueel kan je de plant ook inpakken met een isolerend materiaal zoals noppenfolie.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen en eventueel aangetaste bladeren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Fuchsia hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Houd er rekening mee dat overbemesting schade aan de plant kan veroorzaken.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten zoals Fuchsia 'Mrs Popple'. Het helpt de grond vocht vast te houden en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladmulch of compost.

  Voor de Fuchsia planten is een lichtzure tot neutrale bodem ideaal met een pH tussen 5.5 en 6.5. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig de bodem te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een slechte groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint of witte vlieg. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten kunnen ingezet worden om ongedierte te verwijderen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om zo de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Mrs Popple' is een prachtige en opvallende tuinplant met hangende bloemen in de kleuren paars en roze. De bloemen hebben een elegante vorm en een contrasterende heldere kleurencombinatie. Deze fuchsia wordt vaak gekozen vanwege haar lange bloeiperiode en rijke bloemenpracht. 'Mrs Popple' is een sterke plant die goed gedijt in halfschaduw tot volle zon en regelmatig water nodig heeft. Ideaal voor het opfleuren van potten, hanging baskets of borders in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.