Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty'

Hamamelis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' is een prachtige heester met opvallende oranje bloemen die verschijnen in de winter en het vroege voorjaar. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen van kleur en veranderen in de herfst naar geeloranje tinten. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een winterharde en langlevende heester die een echte eyecatcher is in de tuin tijdens de koudere maanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' is niet groenblijvend. Deze plant is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een tuinplant die bloeit met opvallende oranje bloemen in de winter of vroege lente.

  Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Plaats de plant op een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  Ja, Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke eisen. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende vochtigheid en de plant zal goed gedijen in de tuin. Snoeien is nauwelijks nodig, enkel om de vorm te behouden of dode takken te verwijderen.

  De plant heeft een minimale ruimte nodig van ongeveer 2 meter in alle richtingen om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de wortels om zich te ontwikkelen en genoeg licht en lucht te krijgen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om concurrentie te voorkomen.

  De Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die graag deze insecten in hun tuin willen verwelkomen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat hij bloemen heeft die insecten aantrekken voor bestuiving en voedsel. Ook biedt hij schuilplaatsen aan kleine dieren zoals vogels en egels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden januari tot maart. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, hoewel hij ook gedijt in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het is het beste om de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkt geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met behulp van zijn bladeren en takken.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele uitlopers weg. Dun de struik uit om licht en lucht door te laten, maar vermijd te rigoureus snoeien om de vorm en bloei te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant, vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten zoals Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' gedijen goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voeding toe aan de potgrond voor een gezonde groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Bescherm de plant tegen vorst en strenge kou.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of een beschermende doek om de gevoelige takken te beschermen tegen vorstschade. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde winterwind om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Hamamelis heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoeien is zelden nodig, maar kan worden uitgevoerd na de bloei om de vorm te behouden. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met organische mest of speciale bloeiende plantenmest. Gebruik geen mest met een te hoog stikstofgehalte, dit kan de bloei verminderen. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de wortelzone van de plant wordt verdeeld.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte rond de stam van de plant vrij. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De plant houdt van een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een milde zeepoplossing of het gebruik van insectenwerende planten zoals afrikaantjes helpen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Bij ernstige plagen kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty' is een prachtige heester met opvallende oranje bloemen die verschijnen in de winter en het vroege voorjaar. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen van kleur en veranderen in de herfst naar geeloranje tinten. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een winterharde en langlevende heester die een echte eyecatcher is in de tuin tijdens de koudere maanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.