Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow'

Hamamelis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' is een prachtige heester die bekend staat om zijn opvallende bloemen en herfstkleuren. De bloemen zijn rozerood en verschijnen in de late winter tot het vroege voorjaar, waardoor de plant een welkome toevoeging is aan de tuin in het koude seizoen. De bladeren verkleuren in de herfst naar warme tinten zoals oranje en rood, wat zorgt voor een prachtig kleurenspektakel. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Ruby Glow' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter kan bereiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad valt in de herfst van de plant af. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. Gebruik bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een goede waterhuishouding en voldoende ruimte om te groeien. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' heeft behoefte aan een ruime plantplaats met voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om uit te groeien tot zijn volledige grootte. Houd rekening met de breedte en hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte die hij nodig heeft.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant minder sterk zijn. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende licht om optimaal te gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is vaak voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken. Het helpt bij bestuiving en het behouden van biodiversiteit in de tuin.

  Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' trekt bestuivers aan en biedt beschutting voor kleine dieren, waardoor het enige bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' bloeit van januari tot maart. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' kan goed tegen de volle zon. Deze plant verdraagt echter ook halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen voedingsplant en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt ook niet aanbevolen om delen van de plant te eten.

  Ja, deze plant heeft geluidsdempende eigenschappen door zijn bladeren en takken die geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Dit kan een positief effect hebben op het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving van de plant. Het kan echter niet volledig geluidsdempend zijn en zal afhankelijk zijn van de omvang en dichtheid van de beplanting.

 • Snoei de plant na de bloei in het voorjaar om de vorm en gezondheid te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip enkele oudere, uitlopende takken weg om de groei te stimuleren. Vermijd snoeien in de zomer, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd tegelijkertijd dat de wortels te nat worden. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat, dit kan schimmelziekten veroorzaken.

  Deze plant gedijt goed in vochthoudende en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, anders kan de plant problemen met de wortels ondervinden. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gezond te blijven.

  De Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Deze tuinplant houdt van een plekje in voedzame, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld mulch of beschermende doeken te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant niet te nat staat in de winter. Overwinter de plant op een beschutte plek uit de wind.

  Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei dode of beschadigde takken na de bloei. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Hamamelis hebben in het voorjaar behoefte aan een organische meststof om goed te groeien en bloeien. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld compost of speciale tuinmest voor bloeiende planten. Bemest de plant niet te vaak om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten, het zorgt voor bescherming van de wortels tegen vorst en houdt vocht vast. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de plant.

  Deze plant groeit het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,0 en 6,5. Een te zure bodem kan worden verbeterd door kalk toe te voegen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en milde zeep worden gebruikt. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes en roofmijten worden ingezet als natuurlijke vijanden van ongedierte. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Hamamelis x intermedia 'Ruby Glow' is een prachtige heester die bekend staat om zijn opvallende bloemen en herfstkleuren. De bloemen zijn rozerood en verschijnen in de late winter tot het vroege voorjaar, waardoor de plant een welkome toevoeging is aan de tuin in het koude seizoen. De bladeren verkleuren in de herfst naar warme tinten zoals oranje en rood, wat zorgt voor een prachtig kleurenspektakel. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Ruby Glow' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2-3 meter kan bereiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.