Hebe albicans

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe albicans is een compact groeiende struik met grijsgroene bladeren en kleine witte bloemen die in trossen aan de toppen van de takken bloeien. De plant kan tot ongeveer 60 centimeter hoog worden en is geschikt voor zowel de border als de rotstuin. Hebe albicans houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en trekt vlinders aan. Het is een mooie en makkelijk te onderhouden plant voor in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren het hele jaar door. Je brengt kleur en leven in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  "Hebe albicans" is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in milde winters, maar kan bescherming nodig hebben bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Hebe albicans is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en deze af en toe te snoeien om de vorm te behouden. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de tuin en heeft weinig speciale zorg nodig.

  Heeft gemiddeld ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te groeien en te bloeien. Plant indien mogelijk in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Regelmatig snoeien houdt de plant mooi compact en gezond.

  "Hebe albicans" groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen om deze insecten aan te trekken.

  Hebe albicans kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan dienen als voedselbron voor verschillende insecten. Het bevordert de diversiteit aan planten en dieren in de tuin.

  "Hebe albicans" bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden en niet geschikt is voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluidsgolven absorberen en daardoor een geluidsdempend effect hebben in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar planten met geluidsdempende eigenschappen.

 • Hebe albicans kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en de groei te bevorderen. Verwijder dood hout en dun de plant uit indien nodig. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig en snoei niet te rigoureus.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant te lang droog staat om uitdroging te voorkomen.

  Hebe albicans groeit goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig langzaam werkende meststoffen toe om de groei te stimuleren.

  Hebe albicans gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding en vocht om de plant gezond te houden.

  Hebe albicans gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin of op het balkon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende laag bladeren aan te brengen. Plaats de plant op een beschutte plek en vermijd vochtige omstandigheden om vorstschade te voorkomen. Je kunt de plant eventueel ook inpakken met vliesdoek of een speciale plantenhoes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven in de zomer is belangrijk en snoei indien nodig na de bloei in het voorjaar.

  Tuinplanten reageren goed op bemesting in het voorjaar en zomermaanden. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het kan ook dienen als isolatie voor de wortels tijdens koud weer. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de grond tussen 6,0 en 7,0 ligt. Een te hoge zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Bij een beginnende plaag kan de plant bespoten worden met een milieuvriendelijke insecticide. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig staat om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hebe albicans is een compact groeiende struik met grijsgroene bladeren en kleine witte bloemen die in trossen aan de toppen van de takken bloeien. De plant kan tot ongeveer 60 centimeter hoog worden en is geschikt voor zowel de border als de rotstuin. Hebe albicans houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en trekt vlinders aan. Het is een mooie en makkelijk te onderhouden plant voor in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.