Hebe 'Silver Queen'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe 'Silver Queen' is een prachtige groenblijvende struik met zilverkleurige bladeren en een compacte groeiwijze. De bladeren hebben een opvallende zilveren rand, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. In de zomer bloeit deze plant met trossen van kleine, witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. 'Silver Queen' gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond, en is ideaal voor borders, rotstuinen of als containerplant. Met regelmatig snoeien kan de plant zijn compacte vorm behouden en blijft hij er gezond en aantrekkelijk uitzien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Silver Queen' is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen en zorgen voor kleur in de tuin, zelfs in de winter. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin dankzij zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer volledig herstellen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en deze te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Daarnaast kan de plant goed gedijen in de meeste grondsoorten en standplaatsen.

  Hebe 'Silver Queen' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en goed te gedijen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk verminderen en kunnen de bladeren minder mooi kleuren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het kan nodig zijn om de plant een paar keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aanmoedigen van bestuivers in de tuin.

  Hebe 'Silver Queen' is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  "Hebe 'Silver Queen'" bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan tot wel 2 maanden aanhouden.

  Ja, Hebe planten kunnen goed tegen de volle zon. Ze gedijen het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de plant Hebe 'Silver Queen' is niet eetbaar. Het is raadzaam om de plant niet in te nemen, aangezien het mogelijk giftig kan zijn. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, Hebe 'Silver Queen' heeft een dichte groeiwijze en kan enigszins geluid dempen door het absorberen van geluidsgolven. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekweekt om geluid te dempen.

 • Het is aan te raden om de plant jaarlijks na de bloei licht te snoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant eventueel terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant met haar wortels in water blijft staan.

  De Hebe 'Silver Queen' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of organische meststof toe voor extra voeding.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. De bodemkwaliteit moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Hebe 'Silver Queen' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en potten op het terras.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door middel van vliesdoek of noppenfolie. Ook is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en de grond rondom de plant te bedekken met mulch voor extra isolatie. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  - Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. - Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. - Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor tuinplanten.

  De Hebe 'Silver Queen' profiteert van bemesting met een universele meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de plant gezond en goed onderhouden te houden. Overmatige bemesting kan leiden tot een overdaad aan bladgroei en een tekort aan bloei.

  Mulch rondom de plant om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de grond. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors en breng een laag aan van ongeveer 5 cm dik. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei van de plant.

  De Tuinplanten zoals Hebe 'Silver Queen' groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Ideaal is een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Hebe 'Silver Queen', kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Deze middelen kunnen helpen om bladluizen, spintmijten en andere ongewenste insecten te bestrijden zonder de plant te schaden. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en grijp tijdig in om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hebe 'Silver Queen' is een prachtige groenblijvende struik met zilverkleurige bladeren en een compacte groeiwijze. De bladeren hebben een opvallende zilveren rand, wat zorgt voor een speels en decoratief effect in de tuin. In de zomer bloeit deze plant met trossen van kleine, witte bloemen die vlinders en bijen aantrekken. 'Silver Queen' gedijt goed in de volle zon en gedraineerde grond, en is ideaal voor borders, rotstuinen of als containerplant. Met regelmatig snoeien kan de plant zijn compacte vorm behouden en blijft hij er gezond en aantrekkelijk uitzien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.