Hebe 'Andersonii Variegata'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe 'Andersonii Variegata' er en kompakt, stedsegrøn busk med brogede blade i grønt og flødefarvede striber. Planten producerer små, lilla blomster om sommeren, som tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til bede, stenbede eller som potteplante på terrassen. Hebe 'Andersonii Variegata' trives bedst i veldrænet, fugtig jord og er vinterhårdfør i vores klima. Regelmæssig beskæring holder planten kompakt og fremmer væksten af nye blade og blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hebe 'Andersonii Variegata' er en stedsegrøn plante. Den beholder sine blade hele året rundt. Dette gør den til et smukt supplement til haven, selv om vinteren.

  Planten er hårdfør indtil cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost for at undgå skader. Denne plante trives godt i vores hollandske klima.

  "Hebe 'Andersonii Variegata' er en meget let plante at passe og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og lejlighedsvis beskæring for en sund vækst. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge."

  Denne plante har generelt brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme optimal vækst. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du planter den i haven.

  Hebe 'Andersonii Variegata' trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Hebe 'Andersonii Variegata' har generelt brug for moderat vand og kan godt tåle tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men sørg for, at planten ikke står alt for vådt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar. Det er et godt valg til haver, der gerne vil tiltrække insekter.

  "Hebe 'Andersonii Variegata' kan have en positiv indvirkning på biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine blomster. Som haveplante bidrager den til mangfoldigheden i haven og kan hjælpe med at tiltrække nyttige insekter."

  Planten blomstrer normalt fra juni til september, med blomster, der bliver længe. Blomstringssæsonen varer normalt flere måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Nej, planten Hebe 'Andersonii Variegata' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en spiselig planteart. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende effekt, fordi planter kan absorbere lydbølger og dermed reducere støjgener. Det er dog ikke den mest effektive måde at dæmpe lyd på, men det kan helt sikkert hjælpe lidt i en haveomgivelse.

 • Beskær planten om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene. Beskær grenene tilbage til lige over en knop eller skud.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodrot. Vand helst planten ved roden for at holde bladene tørre.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en potte med drænhuller for at undgå rådne rødder.

  Hebe 'Andersonii Variegata' trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og rig på organisk materiale. Undgå våd og vandmættet jord, da dette kan forårsage rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Have i vinteren brug for beskyttelse mod frost og kold vind. Dette kan f.eks. gøres ved at dække planten til med halm, blade eller særlig vinterbeskyttelse. Sørg også for, at planten har god dræning i jorden, og undgå oversvømmelse.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten årligt om foråret for at bevare formen og sundheden. Giv planten organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring.

  Det er vigtigt at give organisk gødning til denne haveplante om foråret. Brug en gødning specielt udviklet til blomstrende planter. Sørg for at fordele gødningen jævnt omkring planten.

  Det er en god idé at mulche planten med organisk materiale for at holde jorden fugtig og hæmme ukrudtsvækst. Derudover beskytter mulch også mod ekstreme temperaturer og forsyner jorden med næring efter nedbrydning. Brug helst blade, halm, kompost eller træflis som mulch til haveplanter.

  Den ideelle surhedsgrad for Hebe 'Andersonii Variegata' ligger mellem 5,5 og 6,5. Denne plante trives bedst i en jord, der er let sur til neutral. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  For haveplanter kan bladlus og spindel udgøre et problem. Brug af insekticider eller regelmæssig besprøjtning af planten med vand og sæbe kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Det er også vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hebe 'Andersonii Variegata' er en kompakt, stedsegrøn busk med brogede blade i grønt og flødefarvede striber. Planten producerer små, lilla blomster om sommeren, som tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til bede, stenbede eller som potteplante på terrassen. Hebe 'Andersonii Variegata' trives bedst i veldrænet, fugtig jord og er vinterhårdfør i vores klima. Regelmæssig beskæring holder planten kompakt og fremmer væksten af nye blade og blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.