Hebe 'Pink Wand'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe 'Pink Wand' is een compacte en bossige struik met smalle, groene bladeren en opvallende roze bloemen die in langwerpige trossen groeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze Hebe soort kan goed gedijen in zon tot halfschaduw en bloeit van de zomer tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Ideaal voor borders, rotstuinen of als solitaire plant in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tuinplanten zijn groenblijvend.

  "Hebe 'Pink Wand' is goed winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij strenge vorst."

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen en te groeien. Planten in de tuin moeten meestal 30-50 cm van elkaar geplant worden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontvouwen.

  Nee, Hebe 'Pink Wand' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groeiresultaten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke plant en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, 'Pink Wand' is een vlinder- en bijenlokkende plant. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is dus een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Hebe 'Pink Wand' wordt graag bezocht door vlinders, bijen en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor ecosystemen en helpt om de diversiteit aan planten en dieren te stimuleren. Het zorgen voor een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten draagt bij aan een gezondere leefomgeving voor insecten en andere dieren.

  "Hebe 'Pink Wand' bloeit in de maanden juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken."

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Deze tuinplant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor sierdoeleinden wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten zoals Hebe 'Pink Wand' hebben een beperkt geluidsdempend effect dankzij hun bladeren en stengels. Echter, voor een significant geluidsdempend effect zijn meerdere planten nodig en is het beter om te investeren in specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot net boven een bladknoop. Snoei niet te rigoureus om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet constant nat blijft. Vermijd dat de wortels in water blijven staan.

  De Tuinplanten doen het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te vochtig is, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Hebe 'Pink Wand' groeit het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Hebe 'Pink Wand' houdt van een zonnige standplaats. Zet de plant op een beschutte plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme kou en vorst. Bescherm de plant door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels en indien nodig kan de plant afgedekt worden met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water blijft ontvangen om gezond te blijven.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei regelmatig om de vorm en grootte te behouden en bemest in het voorjaar voor een gezonde groei. Onderhoud kan bestaan uit verwijderen van dode bloemen en takken.

  Tuinplanten zoals Hebe hebben in het voorjaar en zomer regelmatig bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rondom de plant in het voorjaar helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organische mulch zoals bladeren of houtsnippers voor een goede afbraak in de bodem. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen over het algemeen goed in een bodem met een neutrale zuurgraad, rond pH 6.5. Deze pH-waarde zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie, insecticidale zeep of roofmijten. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met een tuincentrum of hovenier.

 • Omschrijving

  Hebe 'Pink Wand' is een compacte en bossige struik met smalle, groene bladeren en opvallende roze bloemen die in langwerpige trossen groeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze Hebe soort kan goed gedijen in zon tot halfschaduw en bloeit van de zomer tot de herfst. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. Ideaal voor borders, rotstuinen of als solitaire plant in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.