Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' is een klimplant met prachtige groen-witte bladeren die een fleurig accent kunnen geven aan elke tuin of binnenruimte. De bladeren hebben een opvallend gevlekt patroon en zijn stevig en glanzend. Deze plant groeit snel en kan hoge muren of hekken bedekken met zijn weelderige gebladerte. De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' gedijt goed in zowel de volle zon als de schaduw en vereist weinig onderhoud. Het is een ideale keuze voor het creëren van een groene en levendige sfeer in jouw tuin of huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een aanwinst voor de tuin, omdat hij het hele jaar door kleur en structuur toevoegt. De plant zorgt voor een groene uitstraling, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Hij kan dus overleven in de meeste delen van Nederland tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om hem af en toe te snoeien en regelmatig water te geven, maar verder heeft hij niet veel extra aandacht nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 40-50 cm tussen elke plant. Houd er rekening mee dat de plant zich kan uitbreiden met zijn kruipende wortels.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei indien nodig om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die zij produceren. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De plant is aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' is goed voor biodiversiteit, omdat het de neiging heeft om veel insecten aan te trekken, zoals bijen en vlinders. De plant biedt een schuilplaats en voedselbron voor diverse dieren in de tuin. Het kan helpen om een gezonde en evenwichtige leefomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit van september tot november en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij veel zonlicht krijgt. Plaats de plant in goed doorlatende grond om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke blad. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' heeft geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert geluidsgolven en kan helpen om geluid te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in je tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of in de zomer. Verwijder de dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om een schone snede te maken en gebruik eventueel handschoenen om je handen te beschermen.

  De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en kies voor een neutrale tot licht zure pH-waarde.

  De plant gedijt goed op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn.

  Om deze plant te beschermen tijdens de winter, is het raadzaam om mulch rond de basis aan te brengen voor extra isolatie. Snoei eventuele beschadigde of dode takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Als de plant in een pot staat, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beschutting tegen de kou.

  De plant vereist minimale verzorging en kan goed gedijen in zowel zon als schaduw. Onderhoud bestaat uit regelmatig water geven en snoeien om de groei en vorm te behouden. Het is belangrijk om dode bladeren en takken te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische mest of compost toe te voegen. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei te bevorderen. Pas op met teveel meststof, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 5,5 en 7,5. Zure grond kan de groei van de plant belemmeren, terwijl alkalische grond de bladeren kan doen verkleuren. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor spint en bladluis. Om ongedierte te bestrijden, kan je ze regelmatig besproeien met een milde zeepoplossing of insecticide. Ook kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' is een klimplant met prachtige groen-witte bladeren die een fleurig accent kunnen geven aan elke tuin of binnenruimte. De bladeren hebben een opvallend gevlekt patroon en zijn stevig en glanzend. Deze plant groeit snel en kan hoge muren of hekken bedekken met zijn weelderige gebladerte. De Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo' gedijt goed in zowel de volle zon als de schaduw en vereist weinig onderhoud. Het is een ideale keuze voor het creëren van een groene en levendige sfeer in jouw tuin of huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.