Hedera helix 'Clotted Cream'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Clotted Cream' is een variëteit van klimop met prachtige crèmekleurige bladeren. De bladeren hebben een opvallende zachte kleur en een lichte vleugje groen. Deze klimopsoort groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. De Hedera helix 'Clotted Cream' zorgt voor een mooie en subtiele toevoeging aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die ook in de winter groen blijft. Hedera helix 'Clotted Cream' is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Hij kan dus goed tegen koudere temperaturen en kan prima buiten overleven tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de Hedera helix 'Clotted Cream' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Snoei indien nodig om de vorm en grootte te behouden.

  De Hedera helix 'Clotted Cream' heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich uit te spreiden. Zorg voor voldoende bodemoppervlakte en ruimte tussen andere planten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Hedera helix 'Clotted Cream' groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in de schaduwrijke omgeving en hebben slechts een beetje indirect zonlicht nodig. Het is daarom een goede keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin.

  De plant Hedera helix 'Clotted Cream' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Vergeet niet om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren door met je vinger in de grond te voelen.

  Ja, de plant Hedera helix 'Clotted Cream' heeft bloemen die insecten, waaronder vlinders en bijen, aantrekken vanwege de nectar en het stuifmeel. Het is daarom een goede keuze voor de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, hedera helix is een plant die goed is voor de biodiversiteit, omdat het een schuilplaats biedt voor verschillende insecten en kleine dieren. Daarnaast trekt het ook vogels aan die de plant gebruiken als nestelplaats. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de late herfst en wintermaanden. De bloei kan enkele weken duren.

  De plant Hedera kan in principe goed tegen volle zon, maar verdraagt ook schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, de Hedera helix 'Clotted Cream' is niet eetbaar en giftig voor mens en dier. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te consumeren. Veel tuinplanten kunnen schadelijk zijn bij inname.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen en kan worden gebruikt als een natuurlijke geluidsisolatie in de tuin. Hedera helix 'Clotted Cream' heeft dikke bladeren die geluidsgolven absorberen en helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het plaatsen van deze planten langs een muur of hek kan helpen om geluidshinder te verminderen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Knip dode of beschadigde takken weg en houd de plant compact door regelmatig te snoeien. Zorg ervoor dat de snoeiwonden schoon zijn om ziektes te voorkomen.

  Deze klimplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmel te voorkomen.

  Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor klimplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Hedera helix 'Clotted Cream' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor in de tuin, op bijvoorbeeld een beschutte plek tegen een schutting of muur.

  Het is raadzaam om in de winter de Hedera helix 'Clotted Cream' te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen tegen bevriezing. Zorg er tevens voor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende vocht heeft gekregen, zodat deze beter bestand is tegen kou.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken weg om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor groene planten en breng deze aan volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Het zorgt ook voor een geïsoleerde laag die de plant beschermt tegen extreme temperaturen en vorstschade. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt geplaatst om schimmelgroei te voorkomen.

  De bodemzuurgraad moet neutraal tot licht zuur zijn voor de Hedera helix 'Clotted Cream'. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van insecten. Ongedierte zoals luizen kunnen worden bestreden met natuurlijke plaagbestrijdingsmiddelen of door ze handmatig te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant gezond blijft door voldoende water en voedingsstoffen te geven, zodat hij beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Clotted Cream' is een variëteit van klimop met prachtige crèmekleurige bladeren. De bladeren hebben een opvallende zachte kleur en een lichte vleugje groen. Deze klimopsoort groeit snel en kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. De Hedera helix 'Clotted Cream' zorgt voor een mooie en subtiele toevoeging aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.