Hedera hibernica 'Deltoidea'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera hibernica 'Deltoidea' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die een driehoekige vorm hebben. Deze klimplant kan goed tegen schaduw en gedijt goed in vochtige grond. De 'Deltoidea' variant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die zowel aan een klimrek kan groeien als als bodembedekker kan worden gebruikt. Deze plant wordt vaak gebruikt voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groen uiterlijk in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de lente kan de plant eventueel gesnoeid worden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant in vorm te houden.

  De Hedera hibernica 'Deltoidea' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels, zodat de Hedera ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant om te bepalen hoeveel ruimte er nodig is.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs minder licht verdragen dan andere soorten klimop. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen of plekken met minder licht.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken. Het zorgt voor een mooi en levendig ecosysteem in de tuin.

  Klimop planten zoals de "Hedera hibernica 'Deltoidea'" zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze schuilplaatsen bieden voor kleine dieren, insecten aantrekken en een voedselbron zijn voor vogels in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die kan helpen bij het bevorderen van een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zowel zonnige als schaduwrijke omgevingen. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Hedera hibernica 'Deltoidea' is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren.

  Ja, Hedera hibernica 'Deltoidea' heeft geluidsdempende eigenschappen. Deze plant absorbeert geluidsgolven waardoor het geluid goed gedempt wordt. Het is daarom een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant is het beste om in het voorjaar of najaar te doen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug naar de gewenste vorm. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende bladeren behoudt voor de groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd stilstaand water. Geef water bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in humusrijke en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei is het aan te raden om regelmatig voeding aan de potgrond toe te voegen.

  De plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem die vochtig is maar niet te nat. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind door bijvoorbeeld bladeren of stro rond de basis te leggen. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte positie te plaatsen en te zorgen voor voldoende water in droge wintermaanden. Eventuele vorstschade kan in het voorjaar worden teruggesnoeid.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde bladeren regelmatig voor een gezonde groei. Geef de plant af en toe bemesting voor een optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze elk voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een evenwichtige mix van voedingsstoffen om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De Hedera hibernica 'Deltoidea' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je overwegen om regelmatig inspecties uit te voeren en eventuele plaaginsecten met de hand te verwijderen. Daarnaast kun je ook natuurlijke vijanden van het ongedierte stimuleren, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Als de plaag te groot wordt, kan ook biologische bestrijding met bijvoorbeeld nematoden overwogen worden.

 • Omschrijving

  De Hedera hibernica 'Deltoidea' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die een driehoekige vorm hebben. Deze klimplant kan goed tegen schaduw en gedijt goed in vochtige grond. De 'Deltoidea' variant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die zowel aan een klimrek kan groeien als als bodembedekker kan worden gebruikt. Deze plant wordt vaak gebruikt voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.