Hedera helix 'Erecta'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Erecta' is een klimplant met rechtopstaande takken en een compacte groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een lancetvormige vorm. Deze soort is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichte groei en een nette uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege zijn blijvende kleur en winterhardheid.

  De Tuinplanten zoals ik zijn meestal winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze planten kunnen over het algemeen goed tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om mij goed te beschermen tegen de kou om schade te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij groeit goed op verschillende grondsoorten en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei.

  De Hedera helix 'Erecta' heeft ongeveer 1 meter ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor luchtcirculatie en zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende afstand heeft tot andere planten om competitie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, de Hedera helix 'Erecta' groeit goed in de schaduw en kan goed gedijen in een omgeving met weinig zonlicht. Deze plant heeft weinig licht nodig en kan daarom prima in de schaduw groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen.

  De Hedera helix 'Erecta' heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Nee, Hedera helix 'Erecta' trekt geen vlinders en bijen aan. Het is voornamelijk een decoratieve klimplant die populair is vanwege zijn mooie bladeren en groeivorm. Het is niet bekend als een plant die bijen en vlinders aantrekt vanwege bloei of nectarproductie.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit doordat het een schuilplaats biedt aan kleine dieren en insecten. Daarnaast zorgt het voor variatie in de tuin, wat weer aantrekkelijk is voor verschillende soorten vogels. Ook trekt het verschillende nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders.

  De Hedera helix 'Erecta' bloeit in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven als de zon erg fel is. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Hedera helix 'Erecta' is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Hedera helix 'Erecta' is geluidsdempend vanwege de dichte groei en de bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Knip in het voorjaar de nieuwe scheuten bij en snoei de plant licht om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takken voor een gezonde uitstraling. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en groei onder controle te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verpot de plant indien nodig in een iets grotere pot met verse potgrond.

  De tuinplant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond om een optimale groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Vermijd direct zonlicht en tocht bij het plaatsen van deze plant.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de volle zon of halfschaduw. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en snoei indien nodig om de plant in vorm te houden. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof met een evenwichtige mix van voedingsstoffen of een speciale meststof voor tuinplanten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsfrequentie.

  Mulchen is gunstig voor de gezondheid van de grond en helpt vocht vast te houden. Het zorgt voor isolatie en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het helpt ook onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen aan de bodem toe te voeren.

  De Hedera helix 'Erecta' gedijt het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals spintmijten, bladluizen en wolluizen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door gebruik te maken van lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten. Het regelmatig besproeien van de plant met een milieuvriendelijke zeepoplossing kan ook helpen om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Erecta' is een klimplant met rechtopstaande takken en een compacte groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen van kleur en hebben een lancetvormige vorm. Deze soort is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichte groei en een nette uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.