Hedera helix 'Glacier'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Glacier' is een klimplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met witte randen, waardoor de plant een mooi contrast krijgt. Het is een winterharde plant die zowel binnen als buiten kan groeien. De 'Glacier' heeft een kruipende groeivorm en kan goed tegen snoei. Deze plant is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hedera helix 'Glacier' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor tuinen en borders.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder deze grens. Het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of noppenfolie.

  Ja, Hedera helix 'Glacier' is makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in de meeste bodemtypes en heeft slechts af en toe water nodig. Snoeien is ook niet vaak nodig, en hij kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

  De Hedera helix 'Glacier' heeft gemiddeld zo'n 80 tot 100 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen deze plant en andere planten is, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden, dus geef hem voldoende ruimte om te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij doet het het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het is een snelgroeiende klimplant die goed gedijt op een beschutte plek met indirect zonlicht.

  De Hedera helix 'Glacier' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Hedera helix 'Glacier' plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor deze bestuivende insecten. Het is daarom een goede keuze voor een tuin waar je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Hedera helix 'Glacier' is een goede plant voor biodiversiteit omdat hij bijen en vogels aantrekt door zijn bloemen en bessen. Daarnaast zorgt de plant voor schuilplekken voor kleine dieren en insecten, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Het is dus een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Hedera helix 'Glacier' bloeit in de late zomer en herfstmaanden, meestal van september tot november. De bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De Hedera helix 'Glacier' plant kan goed tegen de volle zon, maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de Hedera helix 'Glacier' is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is belangrijk om deze plant buiten het bereik van huisdieren en kinderen te houden.

  Ja, Hedera helix 'Glacier' heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en dempen door zijn bladeren en stengels. Deze eigenschap maakt het een geschikte keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in een tuin of buitenruimte.

 • Om de Hedera helix 'Glacier' te snoeien, kun je het beste in het voorjaar of najaar doen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de plant tot de gewenste vorm. Pas op dat je niet te diep snoeit, zodat de plant niet kaal wordt aan de onderkant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  "Hedera helix 'Glacier'" gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die vocht goed vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te mesten om de groei van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Hedera helix 'Glacier' groeien het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en pH-waarde. Voeg organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Hedera helix 'Glacier' gedijt goed op een standplaats in de volle schaduw tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze plant kan zowel in de tuin als in een pot op het balkon of terras geplaatst worden.

  Om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om de wortels te bedekken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind en vorstschade. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt tijdens de winterperiode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed groeien in zowel volle zon als schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig om een compacte vorm te behouden.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar en zomer organische mest te gebruiken. Een speciale bemesting voor klimplanten kan ook worden gebruikt om de groei te bevorderen. Overmatige bemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige temperatuur in de bodem en beschermt de wortels tegen vorst. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-8 cm aan te brengen rond de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De ideale zuurgraad voor de Hedera helix 'Glacier' is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen door kalk toe te voegen of te verminderen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Ook regelmatig controleren op plagen zoals bladluizen en spintmijten kan helpen bij het voorkomen van een grote plaag. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vochtigheid om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Glacier' is een klimplant met opvallende bladeren. De bladeren zijn groen met witte randen, waardoor de plant een mooi contrast krijgt. Het is een winterharde plant die zowel binnen als buiten kan groeien. De 'Glacier' heeft een kruipende groeivorm en kan goed tegen snoei. Deze plant is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.