Hedera helix 'Sagittifolia'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Sagittifolia' is een klimplant die bekend staat om zijn pijlvormige bladeren met zilverachtige witte strepen en spikkels. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in de schaduw. Hij kan klimmen langs muren, schuttingen en andere structuren, waardoor het een populaire keuze is voor het bedekken van lelijke plekken. 'Sagittifolia' is winterhard en gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Deze variëteit van klimop zorgt voor een decoratieve en groene toevoeging aan elke tuin of binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Over het algemeen gedijt deze plant goed in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat hij regelmatig water krijgt en af en toe wat voeding. Snoei indien nodig om de vorm en grootte te behouden.

  De Hedera helix 'Sagittifolia' heeft ruimte nodig om te klimmen en groeit het best tegen een muur of hek. Zorg voor voldoende ruimte voor de wortels om zich uit te breiden, bij voorkeur in vochtige, goed doorlatende grond. Houd rekening met de hoogte en de breedte die de plant kan bereiken.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen en is goed bestand tegen weinig licht. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de plant Hedera helix 'Sagittifolia' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin om het ecosysteem te ondersteunen.

  Ja, de Hedera helix 'Sagittifolia' is goed voor de biodiversiteit, omdat het een klimplant is die vogels en insecten aantrekt. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten. Het zorgt voor meer variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden van september tot november. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Het is wel aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te eten. Het is het beste om deze planten te bewonderen in de tuin en niet te proberen ze te eten.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking dankzij de dichte bladeren die het geluid absorberen en reflecteren. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Snoei deze plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en het gewenste formaat te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om een nette snede te maken en voorkom overmatig snoeien om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef minder water in de winter wanneer de plant in rust is.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik een potgrondmix die geschikt is voor tuinplanten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is het meest geschikt voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met indirect zonlicht en halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te veel direct zonlicht of droge lucht. Binnenshuis kan de plant het beste in een ruimte staan met voldoende licht en luchtvochtigheid.

  Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst in de winter door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Eventueel kan ook een winterhoes of beschermende doeken worden gebruikt. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Af en toe snoeien helpt om de vorm en groei van de plant te behouden. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze klimop hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof in het voorjaar en stikstofarme meststof in de zomer. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch. Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers als mulch.

  De bodem waarin deze plant groeit, moet een neutrale tot licht zure pH hebben. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met specifieke bemesting. Een pH tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor luizen, spint en wolluis. Regelmatig controleren op deze insecten en bij de eerste tekenen van aantasting direct behandelen met een geschikt bestrijdingsmiddel. Voorkom dat de plant te vochtig staat, dit kan schimmelziekten zoals meeldauw bevorderen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Sagittifolia' is een klimplant die bekend staat om zijn pijlvormige bladeren met zilverachtige witte strepen en spikkels. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in de schaduw. Hij kan klimmen langs muren, schuttingen en andere structuren, waardoor het een populaire keuze is voor het bedekken van lelijke plekken. 'Sagittifolia' is winterhard en gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Deze variëteit van klimop zorgt voor een decoratieve en groene toevoeging aan elke tuin of binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.