Hedera helix 'Thorndale'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Thorndale' is een klimplant met opvallend donkergroen blad en een compacte groeiwijze. Deze klimopsoort heeft een krachtige groei en kan zowel als bodembedekker worden gebruikt als langs muren en schuttingen omhoog klimmen. De 'Thorndale' variant is winterhard en blijft het hele jaar door groen. Het blad heeft een glanzende textuur en is diep ingesneden wat de plant een decoratieve uitstraling geeft. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hedera helix 'Thorndale' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze plant is daarom zeer geschikt voor het creëren van een groene en privacy-rijke omgeving in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Ideaal is om de plant op een beschutte plek te planten.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Hedera helix 'Thorndale' heeft ongeveer een meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en uit kan breiden. Zorg voor een geschikte plek met voldoende licht en vocht.

  Ja, Hedera helix 'Thorndale' groeit goed in de schaduw. Het is een winterharde plant die weinig zonlicht nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Pas op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om deze insecten aan te trekken. Zorg voor voldoende zonlicht en beschutting voor een gezonde groei.

  Ja, deze klimplant is goed voor biodiversiteit omdat het een schuilplaats biedt voor kleine dieren en insecten. Daarnaast trekken de bloemen bijen aan, wat bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Het bladerdek zorgt ook voor verkoeling en reguleert de luchtvochtigheid in de omgeving.

  "Hedera helix 'Thorndale'" bloeit in de late zomer en herfstmaanden, meestal van september tot november. De bloei kan enkele weken duren en heeft kleine groen-gele bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar zal het ook goed doen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is de plant redelijk tolerant ten opzichte van zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat kinderen, huisdieren en andere dieren ervan eten.

  Ja, Hedera helix 'Thorndale' heeft een geluidsdempende werking vanwege de dichte groeiwijze en het bladerdek, waardoor geluidstrillingen worden geabsorbeerd. Het kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld verkeer te verminderen in de directe omgeving van de plant. Deze eigenschap maakt het een nuttige toevoeging aan een tuin of balkon.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de vroege zomer om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en trim overtollige groei om de plant compact te houden. Gebruik scherpe snoeischaren om een schone snede te maken en voorkom overmatig snoeien om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de Hedera helix 'Thorndale', vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Meng wat organisch materiaal door de potgrond voor extra voeding.

  De Hedera helix 'Thorndale' gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen voor optimale groei van deze plant.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en plaats de plant niet in de volle zon. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze Tuinplant.

  Om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden, kun je een laag mulch of compost rond de basis aanbrengen. Daarnaast is het verstandig om de plant niet te snoeien in de herfst, zodat deze extra bescherming heeft tegen de kou. Als het weer extreem koud wordt, kun je overwegen om een beschermende doek of tuinvlies over de plant te leggen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Knip dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig af om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te stimuleren.

  Deze plant vraagt om een voedzame bodem. Het is aan te raden om jaarlijks organische meststoffen toe te voegen in het voorjaar. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch houdt vocht vast en voorkomt onkruidgroei rondom de wortels van deze plant. Het helpt ook om de grond temperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Een mulchlaag van 5 tot 10 cm dik wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals de Hedera helix 'Thorndale' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Zure grond kan worden behandeld met kalk om de pH-waarde te verhogen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op luizen, spint en bladluizen helpen. Praktijken zoals het regelmatig besproeien met water en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kunnen ook nuttig zijn. Verwijder regelmatig dode bladeren en knip de plant indien nodig bij om de gezondheid te behouden.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Thorndale' is een klimplant met opvallend donkergroen blad en een compacte groeiwijze. Deze klimopsoort heeft een krachtige groei en kan zowel als bodembedekker worden gebruikt als langs muren en schuttingen omhoog klimmen. De 'Thorndale' variant is winterhard en blijft het hele jaar door groen. Het blad heeft een glanzende textuur en is diep ingesneden wat de plant een decoratieve uitstraling geeft. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.