Hedera hibernica

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera hibernica, ook wel bekend als Atlantische klimop, is een groenblijvende klimplant met grote, leerachtige bladeren en een snelle groei. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De bladeren van de Hedera hibernica hebben een diepe groene kleur en zijn driehoekig van vorm. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker, om muren te bedekken of als klimplant langs hekken en pergola's. Hedera hibernica is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die zowel in de tuin als binnenshuis kan groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de koudere maanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is ook bestand tegen sterke wind en regen. Het is dus een ideale plant voor in de tuin.

  Ja, deze plant is zeer eenvoudig in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden binnen en buiten. Het snoeien is minimaal nodig om de plant gezond te houden.

  Hedera hibernica heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om minstens één vierkante meter ruimte vrij te maken voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te klimmen.

  Ja, de Hedera hibernica groeit goed in de schaduwrijke omgevingen. Het is een sterke klimplant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, deze plant is bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Vlinders worden ook aangetrokken door de bloemen van deze plant vanwege hun geur en kleur. Het is een waardevolle plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. Het trekt verschillende insecten en vogels aan, waardoor het bijdraagt aan de diversiteit van het ecosysteem in uw tuin. Het biedt ook schuilplaatsen en voedselbronnen voor verschillende diersoorten.

  Hedera Hibernica bloeit in de maanden september en oktober, de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant is geschikt als tuinplant.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het kan giftige reacties veroorzaken bij inslikken. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te consumeren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als groene afscheiding of haag. Het dichte bladerdek absorbeert geluidsgolven en vermindert daarmee geluidsoverlast. Het is daarom een goede keuze om in de tuin te planten voor een rustige en groene omgeving.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt best in het voorjaar of het najaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken. Knip de plant tot de gewenste vorm en grootte.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de warmere maanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels van de plant langdurig in water staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur tot neutraal is. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Verrijk de bodem eventueel met compost voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen de kou in de winter is het aan te raden om mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende laag van bijvoorbeeld jute of vliesdoek over de plant worden aangebracht. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei en vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding in het groeiseizoen. Controleer regelmatig op plagen en ziektes en behandel indien nodig.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor klimplanten in de tuin. Herhaal dit bemestingsproces elk voorjaar voor optimale groei en bloei.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en houd de mulch weg van de stam om verstikking te voorkomen. Gebruik organische mulchmaterialen zoals bladeren, houtsnippers of compost.

  Hedera hibernica gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat de plant wordt geplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig de bladeren inspecteren op tekenen van plagen. Daarnaast kan je ook preventief gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera hibernica, ook wel bekend als Atlantische klimop, is een groenblijvende klimplant met grote, leerachtige bladeren en een snelle groei. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. De bladeren van de Hedera hibernica hebben een diepe groene kleur en zijn driehoekig van vorm. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker, om muren te bedekken of als klimplant langs hekken en pergola's. Hedera hibernica is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die zowel in de tuin als binnenshuis kan groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.