Hibiscus syriacus

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus, ook wel bekend als de Altheastruik, is een struik met prachtige trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. Het heeft glanzende groene bladeren en groeit uit tot een bossige plant die in de zomermaanden bloeit. Deze plant is winterhard en kan tot wel 3 meter hoog worden. Hibiscus syriacus is geliefd vanwege zijn kleurrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een veel voorkomende sierplant in tuinen en bloemperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende struik die in de lente weer fris groen blad krijgt. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Hibiscus syriacus is gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die weinig eisen stelt en goed groeit in verschillende bodemsoorten. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

  Hibiscus syriacus heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Plant de Hibiscus syriacus in goed gedraineerde grond en houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei en bloei. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze in de tuin vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers.

  Ja, Hibiscus syriacus is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Het helpt daarmee bij het bevorderen van een gezonde tuinbiodiversiteit.

  De bloeiperiode van deze plant is van juli tot en met oktober. De bloemen blijven ongeveer een week tot twee weken bloeien. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is ook niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve bloemen.

  Ja, Hibiscus syriacus heeft dik blad en kan geluid gedeeltelijk absorberen. Dit maakt hem een goede keuze voor het verminderen van achtergrondgeluid in een tuin of op een balkon.

 • Het is belangrijk om de plant ieder voorjaar te snoeien voor een goede bloei en vorm. Verwijder dode takken en snoei de plant terug tot een paar ogen boven de grond. Het is aan te raden om te snoeien na de bloei in de zomer.

  De Tuinplanten: Hibiscus syriacus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  De Hibiscus syriacus gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten dulden geen zware of natte grond en prefereren goed doorlatende, vochtige grond. Ze hebben een voorliefde voor vruchtbare, neutrale tot lichtzure bodem. Een bodem met voldoende voedingsstoffen zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Hibiscus syriacus gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen harde wind en vorst. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende hoes of jutezak worden gebruikt tijdens strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De Hibiscus syriacus heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Snoei in het voorjaar dode takken weg en knip na de bloei de uitgebloeide bloemen af. Zorg voor voldoende water en een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De hibiscus heeft behoefte aan regelmatige bemesting om goed te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en bemest de hibiscus in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt toegevoegd.

  Mulch helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de wortels beschermen tegen extreme temperaturen en ziektes. Kies organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers voor de beste resultaten.

  Hibiscus syriacus gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde, tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het aanbrengen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg, aangezien deze insecten veel schade kunnen veroorzaken. Een natuurlijke manier om deze plagen te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes in de tuin te introduceren. Zorg er ook voor dat de plant genoeg licht, water en voeding krijgt om gezond en sterk te blijven, dit verhoogt de weerstand tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus, ook wel bekend als de Altheastruik, is een struik met prachtige trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. Het heeft glanzende groene bladeren en groeit uit tot een bossige plant die in de zomermaanden bloeit. Deze plant is winterhard en kan tot wel 3 meter hoog worden. Hibiscus syriacus is geliefd vanwege zijn kleurrijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een veel voorkomende sierplant in tuinen en bloemperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.