Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' er en iøjnefaldende busk med smukke, dobbeltblomstrende blomster i en lys lilla-blå farve. Denne plante blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kan nå en højde på cirka 2,5 meter og trives bedst i fuld sol og veldrænet, fugtig jord. 'Admiral Dewey' er en vinterhårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse, og den er velegnet til haver og bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. Det er en løvfældende busk.

  Planten er hårdfør indtil cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse under hård frost. Det er et godt valg til haven, så længe den får den rette pleje.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sundt. Det kan trives godt i både fuld sol og halvskygge.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til planten at brede sig, med en minimal afstand til andre planter. Et rummeligt og godt drænet sted i haven vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt for denne plante at modtage mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten blomstre mindre og væksten kan blive hæmmet.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i et vandigt miljø. I sommermånederne kan hyppigere vanding være nødvendig på grund af højere temperaturer.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende blomster og nektaren, de producerer. De er vigtige bestøvere af dissehaveplanter og hjælper med deres forplantning. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle med dens nektarholdige blomster, hvilket gavner biodiversiteten i haven. Derudover tilbyder planten skjul og føde til forskellige insekter og fugle. Det er således helt sikkert en god tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Hibiscus 'Admiral Dewey' blomstrer fra juli til september. Blomstringen kan vare i nogle uger til flere måneder. Denne havplante er kendt for sine smukke blomster om sommeren.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' kan lide fuld sol. Det er en stærk og sol-elskende haveplante, der trives i direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand, især i varme perioder.

  Nej, Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' er ikke spiselig. Denne plante bruges primært som en dekorativ haveplante på grund af de smukke blomster. At indtage denne plante kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, hibiscusplanter har store blade, der kan absorbere lyd og hjælpe med at dæmpe støj i miljøet. Dette kan hjælpe med at reducere irriterende lyde og skabe en rolig atmosfære. Det er dog vigtigt at huske, at ingen plante kan fuldstændigt dæmpe lyd, men de kan bidrage til en bedre lydabsorbering.

 • Beskær planten om foråret ved at fjerne gamle og døde grene. Fjern også eventuelle skud, der vokser op fra jorden. Klip grenene af ca. 30 centimeter over jorden for en kompakt vækst.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' har brug for regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke vandmættet. Det er bedst at give en god mængde vand af og til, i stedet for hver dag lidt vand.

  Denne plante trives bedst i god drænet pottemuld med en pH-værdi mellem 6 og 7. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en næringsrig pottemuld specielt til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' trives bedst i veldrænet og næringsrig jord. Sørg for en jord med en neutral pH-værdi og undgå for vådt eller for tørt jord. Tilføj om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Have du brug for en solrig placering for at trives godt. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved for eksempel at lægge et lag muld eller halm omkring plantens base. Derudover kan det hjælpe at beskytte planten mod kraftig vind ved for eksempel at skabe læ ved hjælp af et hegn eller andet haveudstyr. Vandgivning i løbet af vintermånederne kan også hjælpe med at forhindre udtørring af planten.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' skal beskæres regelmæssigt for at bevare en smuk form. Sørg for tilstrækkelig vand og næring i vækstsæsonen. Tjek regelmæssigt for sygdomme og skadedyr og behandle om nødvendigt.

  Have udført regelmæssig gødskning for at sikre, at dine havenplanter vokser og blomstrer sundt. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter. Gød planten i henhold til anbefalingerne på emballagen for at undgå overgødskning.

  Det er gavnligt at dække jorden omkring denne plante med muld. Muld hjælper med at holde jorden fugtig, undertrykker ukrudtsvækst og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at bruge organisk muld, såsom blade eller barkflis.

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan naturlige fjender såsom mariehøns eller rovbeder bruges. Planterne bør også regelmæssigt kontrolleres for skadedyr som bladlus og trips, og om nødvendigt behandles med insekticider. Det er vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger og sørge for en sund vækst af planterne.

 • Beskrivelse

  Hibiscus syriacus 'Admiral Dewey' er en iøjnefaldende busk med smukke, dobbeltblomstrende blomster i en lys lilla-blå farve. Denne plante blomstrer fra sommer til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Den kan nå en højde på cirka 2,5 meter og trives bedst i fuld sol og veldrænet, fugtig jord. 'Admiral Dewey' er en vinterhårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse, og den er velegnet til haver og bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.