Hibiscus syriacus 'Ardens'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Ardens' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, grote en opvallende bloemen in de kleur paarsroze. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien van juli tot september. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm, en vormen een mooi contrast met de bloemen. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Hibiscus syriacus 'Ardens' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en is geschikt voor in de border of als solitair in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Ardens' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en loopt in het voorjaar weer uit met nieuw blad.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus redelijk goed vorst verdragen. Het is wel aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Hibiscus syriacus 'Ardens' heeft een gemiddelde winterhardheid en kan in de meeste klimaten overleven.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Ardens' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en snoei de plant indien nodig. Deze tuinplant is winterhard en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten.

  De Hibiscus syriacus 'Ardens' heeft ongeveer 2 tot 3 meter aan ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen planten te behouden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen.

  Nee, Hibiscus syriacus 'Ardens' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant niet goed groeien en bloeien.

  De Hibiscus syriacus 'Ardens' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Ardens' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de felgekleurde bloemen die deze insecten aantrekken. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin en draagt bij aan een gezonde biodiversiteit. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag een bijvriendelijke tuin willen creëren.

  Tuinplanten zoals Hibiscus syriacus 'Ardens' dragen bij aan de biodiversiteit doordat ze insecten aantrekken die zorgen voor bestuiving. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het is dus zeker een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

  De Hibiscus syriacus 'Ardens' bloeit van juli tot en met september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het is aan te raden om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken. Het is beter om de plant puur voor decoratieve doeleinden in de tuin te houden.

  Hibiscus syriacus 'Ardens' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige bloemen en decoratieve waarde in de tuin. De plant kan wel zorgen voor een groenere en rustgevende omgeving.

 • De Hibiscus syriacus 'Ardens' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken tot een derde van hun lengte terug voor een gezonde en compacte groei. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat de plant langdurig met zijn wortels in water staat.

  Deze plant heeft graag voedzame potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Ververs de potgrond elk jaar voor een optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot lichtzure pH hebben. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig compost toe om de bodem vruchtbaar te houden.

  De Hibiscus syriacus 'Ardens' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. De plant kan ook gedijen in halfschaduw, maar zal dan minder bloemen produceren.

  Voor winterbescherming kunnen mulch en een beschermende laag bladeren rond de plant worden aangebracht om vorstschade te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de plant in de winter niet te snoeien, zodat deze beter bestand is tegen kou. Plaats de plant op een beschutte plek tegen koude wind en vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten profiteren van regelmatige bemesting met organische meststoffen, zoals compost of mestkorrels. Gebruik in het voorjaar een evenwichtige meststof om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesten kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd u aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en voedt de bodem met voedingsstoffen naarmate het afbreekt. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten, zoals Hibiscus syriacus 'Ardens', gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan hierbij helpen.

  Voor Tuinplanten kan een zachte zeepsopoplossing of neemolie worden gebruikt om de meeste plaaginsecten te bestrijden. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen helpen bij het bestrijden van ongedierte op de plant. Zorg ervoor dat de plant gezond is door voldoende water en voedingsstoffen te geven om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Ardens' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, grote en opvallende bloemen in de kleur paarsroze. De bloemen hebben een trompetvorm en bloeien van juli tot september. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm, en vormen een mooi contrast met de bloemen. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Hibiscus syriacus 'Ardens' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en is geschikt voor in de border of als solitair in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.