Hibiscus syriacus 'Coelestis'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Coelestis' is een struik met prachtige blauw-paarse bloemen die bloeien van de zomer tot het najaar. De bloemen zijn groot en trechtervormig en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan 2 tot 3 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. De bladeren zijn groen en ovaalvormig. Deze hibiscussoort is winterhard en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hibiscus syriacus 'Coelestis' is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus geen groenblijvende plant. Hibiscus syriacus 'Coelestis' is een tuinplant die in de zomer bloeit met mooie bloemen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in een vorstvrije omgeving te beschermen in strenge winters. Hibiscus syriacus 'Coelestis' kan goed gedijen in ons klimaat.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Coelestis' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen.

  Hibiscus syriacus 'Coelestis' heeft ongeveer 2,5 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende licht en lucht te geven, dus houd ook rekening met voldoende afstand tot andere planten. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om uit te groeien tot zijn volle potentieel.

  Hibiscus syriacus 'Coelestis' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei worden belemmerd. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is aan te raden om de grond goed vochtig te houden, maar let op dat je de plant niet laat verdrinken door te veel water te geven. Het beste is om de grond licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant Hibiscus syriacus 'Coelestis' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen van de plant produceren nectar en zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, hibiscusplanten trekken bijen, hommels en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden nectar en voedsel voor verschillende insecten. Aangezien hibiscusplanten voldoende ruimte en licht nodig hebben, kunnen ze ook dienen als beschutting voor kleine dieren.

  Deze tuinplant bloeit van juli tot september en elke bloem blijft ongeveer één dag open. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 2-3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  De Hibiscus syriacus 'Coelestis' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor de mooie bloemen. Eetbaarheid kan variëren afhankelijk van de soort en het ras van de plant.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Coelestis' heeft het vermogen om geluid te dempen door de bladeren en grote bloemen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten.

 • Het snoeien van de hibiscus syriacus 'Coelestis' moet worden gedaan in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode takken, dun de struik uit en knip de takken terug tot op een paar knoppen om de vorm en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de snoeischaar schoon en scherp te houden om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De Hibiscus syriacus 'Coelestis' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar teveel water kan leiden tot wortelrot. Voor een optimale groei en bloei kan je regelmatig plantenvoeding toevoegen aan de potgrond.

  Hibiscus houdt van goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met voldoende voedingstoffen en een neutrale zuurgraad. Vermijd zware kleigrond en te natte omstandigheden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Beschermd tegen harde wind is ideaal.

  Het is aan te raden om in de winter de plant af te dekken met bijvoorbeeld een dikke laag bladeren of stro. Zo blijft de plant beschermd tegen vorst en kou. Ook is het handig om de plant op een beschutte plek te plaatsen om de winterbescherming te optimaliseren.

  Deze plant vereist een regelmatige snoei om de vorm en grootte te behouden. Daarnaast heeft de plant regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant te bemesten in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in het voorjaar organische meststof toe te voegen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloemen.

  Om de grond vochtig te houden en onkruid tegen te gaan, is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met boomschors, compost of houtsnippers. Mulch beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en verbetert de bodemstructuur.

  De Tuinplant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de optimale groeiomstandigheden voor deze plant te behouden. Het toevoegen van compost kan helpen om de pH-waarde van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte zoals luizen en spintmijten te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van bestrijdingsmiddelen op basis van natuurlijke oliën of zeep. Ook kunt u regelmatig de bladeren inspecteren en eventueel aangetaste delen verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om plagen tijdig te signaleren en te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Coelestis' is een struik met prachtige blauw-paarse bloemen die bloeien van de zomer tot het najaar. De bloemen zijn groot en trechtervormig en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan 2 tot 3 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. De bladeren zijn groen en ovaalvormig. Deze hibiscussoort is winterhard en kan goed gedijen in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.