Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is een bladverliezende struik met mooie, grote bloemen in een roze kleur met een donkerder centrum. De bloemen bloeien van zomer tot herfst en trekken vlinders en bijen aan. De struik heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. Het blad is groen en ovaal van vorm. Deze soort hibiscus is goed winterhard en kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en krijgt in het voorjaar weer nieuwe blaadjes. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en wat meststoffen geven in het voorjaar is voldoende.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' heeft voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de plant om zich te ontwikkelen en te vertakken. Een gemiddelde afstand van 1 tot 1,5 meter met andere planten is aan te raden.

  Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Ja, de plant Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' lokt vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Dit zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor verschillende soorten insecten.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is goed voor de biodiversiteit, omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt de plant ook beschutting en voedsel voor andere nuttige insecten in de tuin. Het is dus zeker een aanwinst voor de biodiversiteit in je tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken. Het is een langbloeiende plant die kleur geeft aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' kan goed tegen volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die gedijt in zonnige en warme omstandigheden. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien ze giftige stoffen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' heeft geluidsdempende eigenschappen en kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar hij geplant is. Dit maakt hem een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige sfeer in de tuin.

 • De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of overvolle takken om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Snoei ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in voedzame potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig meststoffen specifiek voor tuinplanten.

  De Tuinplanten houden van goed doorlatende grond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar ook niet uitdroogt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze plant kan goed tegen droge omstandigheden en is winterhard.

  De Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of een tuinvlies. Hierdoor blijft de plant beschermd tegen vorstschade en kan hij in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

  De plant hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Voeg in het voorjaar organische mest toe om de groei te bevorderen.

  Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' heeft regelmatige bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om goed te groeien en te bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan groei en een verminderde bloei.

  Mulchen is gunstig voor de groei van tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het beste is om organisch materiaal te gebruiken als mulch, zoals compost, bladeren of boomschors. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen geen specifieke voorkeur voor zuurgraad van de bodem, maar gedijen het beste in lichtzure tot neutrale grond. Het is aan te raden om de pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 te houden voor een optimale groei en bloei van de plant. Verder kunnen de Tuinplanten goed groeien in verschillende bodemsoorten, zolang deze maar goed doorlatend zijn.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig de plant goed te inspecteren op tekenen van problemen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van bladluizen en ander ongedierte. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossingen effectief zijn.

 • Omschrijving

  'Hibiscus syriacus 'Duc de Brabant' is een bladverliezende struik met mooie, grote bloemen in een roze kleur met een donkerder centrum. De bloemen bloeien van zomer tot herfst en trekken vlinders en bijen aan. De struik heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. Het blad is groen en ovaal van vorm. Deze soort hibiscus is goed winterhard en kan goed gedijen in de volle zon of halfschaduw.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.