Hibiscus syriacus 'Leopoldii'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus 'Leopoldii' is een sierlijke struik met opvallende lila-roze bloemen die in de zomer bloeien. De bladeren van deze Hibiscus variëteit zijn groen en ingesneden, wat zorgt voor een decoratief effect. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en heeft een bossige groeiwijze. 'Leopoldii' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze Hibiscus soort is een aanwinst voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en sierlijke bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Dit maakt het een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een vliesdoek. Hibiscus syriacus 'Leopoldii' kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien voor een gezonde groei. Verder heeft de plant niet veel speciale zorg nodig.

  De plant heeft een volwassen breedte van ongeveer 2 meter nodig en een volwassen hoogte van ongeveer 3 meter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Plant hem in een ruime en goed doorlatende bodem voor optimale groei.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Over het algemeen kan de plant dus redelijk goed groeien in de schaduw, maar zal het beste tot zijn recht komen op een zonnige plek.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleur, vorm en geur van de bloemen. Het zal zeker bijen en vlinders aantrekken in de tuin.

  Hibiscus syriacus 'Leopoldii' is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' bloeit van juli tot en met september. De bloeiperiode duurt enkele weken.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond goed te laten drogen tussen gietbeurten door.

  Hibiscus syriacus 'Leopoldii' is niet bekend om eetbaar te zijn. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn prachtige bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant wordt niet aanbevolen.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het bladerdek kan bepaalde geluiden absorberen en minimaliseren, maar het zal niet dezelfde effectiviteit hebben als geluidsisolatie materialen.

 • Hibiscus syriacus 'Leopoldii' moet na de winter gesnoeid worden tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode takken en knip dunne takken weg om de bloei te bevorderen. Snoei niet te veel tegelijk om de plant gezond te houden.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd teveel voeding, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De 'Leopoldii' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed gedijen in zowel een borders als in een grote pot op het terras.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind. Snoei de plant pas na de winter, om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien in het voorjaar. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en voed de plant met mest in het voorjaar. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of gedroogde koemest. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen.

  Mulchen is gunstig voor de groei van tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid reguleert en onkruidgroei onderdrukt. Het beschermt de wortels tegen kou en voorkomt erosie van de bodem. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen en deze jaarlijks bij te vullen.

  De Hibiscus syriacus 'Leopoldii' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7,5. Een goed doorlatende grond is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Hibiscus kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en houd de plant gezond door regelmatig te snoeien en te bemesten.

 • Omschrijving

  Hibiscus syriacus 'Leopoldii' is een sierlijke struik met opvallende lila-roze bloemen die in de zomer bloeien. De bladeren van deze Hibiscus variëteit zijn groen en ingesneden, wat zorgt voor een decoratief effect. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en heeft een bossige groeiwijze. 'Leopoldii' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze Hibiscus soort is een aanwinst voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en sierlijke bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.