Hibiscus syriacus 'Monstrosus'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is een opvallende plant met misvormde bloemblaadjes die eruit zien als kleine pom-poms. De bloemen hebben meestal een paarse of roze kleur en bloeien in de zomermaanden. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Het blad is groen van kleur en heeft een ovale vorm. De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is een decoratieve toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Hibiscus syriacus 'Monstrosus' kan dus overleven in gematigde klimaten met milde winters.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Het regelmatig snoeien in het voorjaar zal de plant gezond en bloeiend houden.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' heeft genoeg ruimte nodig om te groeien en bloeien, dus plant hem op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte is rondom de plant, zodat hij zich goed kan verspreiden. Hibiscus syriacus 'Monstrosus' groeit het beste in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Echter, het produceert minder bloemen wanneer het in de schaduw wordt geplaatst. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomer kan de plant vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Monstrosus' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Hibiscus syriacus 'Monstrosus' trekt verschillende bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook beschutting voor kleine dieren en insecten. Over het algemeen is deze plant dus goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' bloeit van juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige gebieden met goed doorlatende grond. Het kan echter ook goed groeien in gedeeltelijke schaduw.

  Nee, de Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Hibiscus syriacus 'Monstrosus' heeft geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleurrijke bloemen en aantrekkelijk blad. Het kan echter wel bijdragen aan een groene omgeving die rustgevend kan zijn.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot ongeveer een derde van hun lengte om de plant compact en gezond te houden. Het is ook belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels van de plant uitdrogen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende grond, zoals universele potgrond gemengd met wat grof zand. Voeg ook wat organische meststof toe om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei is een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde ideaal.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met een laag mulch. Ook kun je de plant inpakken met vliesdoek of jute om te voorkomen dat de takken beschadigd raken door koude wind. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan gure weersomstandigheden.

  De plant heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig en moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en dode takken te verwijderen.

  Tuinplanten zoals deze Hibiscus variant hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Het is aan te raden om een universele meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Geef de plant eenmaal per maand voeding van het vroege voorjaar tot het late najaar.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd contact met de stam om rotting te voorkomen.

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een juiste zuurtegraad bevordert de groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en aangetaste delen te verwijderen. Voorkomen is beter dan genezen door de planten goed te verzorgen en te zorgen voor voldoende luchtstroom en zonlicht.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is een opvallende plant met misvormde bloemblaadjes die eruit zien als kleine pom-poms. De bloemen hebben meestal een paarse of roze kleur en bloeien in de zomermaanden. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. Het blad is groen van kleur en heeft een ovale vorm. De Hibiscus syriacus 'Monstrosus' is een decoratieve toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.