Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, blauw-paarse bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm, en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is een bladverliezende struik.

  Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' kan goed overleven in ons Nederlandse klimaat.

  De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' heeft minimaal een ruimte van 1,5 meter nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook deels in de schaduw groeien. In de volle schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk minder goed groeien. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Over het algemeen zal de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de mooie bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van insecten. Het is geen specifieke vlinder- of bijenplant, maar ze zullen zeker naar deze plant worden aangetrokken.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is goed voor biodiversiteit, omdat het de insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en het voedsel zijn voor andere dieren. Daarnaast draagt de plant bij aan de diversiteit in de tuin en creëert een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' bloeit van juli tot en met september en de bloei kan enkele weken duren.

  De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Nee, de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de prachtige blauwe bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en takken. Net zoals veel andere tuinplanten, draagt het bij aan een rustiger omgeving in de tuin. Het kan echter niet vergeleken worden met specifieke geluidsdempende materialen of technieken.

 • Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' moet in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode en zieke takken en knip de overige takken terug tot een derde van hun lengte. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Houd er rekening mee dat te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te kiezen voor een potgrond die goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Het is aan te raden om speciale potgrond voor bloeiende planten te gebruiken, zodat de hibiscus optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet te nat.

  De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. De pH-waarde van de bodem mag neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  Een zonnige standplaats is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koude klimaten. Je kunt de plant beschermen door hem te bedekken met een laag mulch of door hem in te pakken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de wortels van de plant ook goed beschermd zijn tegen vorst.

  De Tuinplant Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Voeg organische mulch toe rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een langzaam werkende meststof. Gebruik hiervoor een organische of kunstmest speciaal voor bloeiende planten. Bemest de planten volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers en breng een laag aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stam vrij. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde (6,0-7,0). Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten, terwijl een te lage zuurgraad de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, blauw-paarse bloemen. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm, en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.