Hibiscus syriacus Pink Giant

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus Pink Giant er en busk med store, lyserøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en iøjnefaldende og klar farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kan blive op til 3 meter høj og har en opret vækstform. Bladene er grønne og blanke, hvilket gør busken til et smukt indslag i haven om vinteren. Denne hibiscusart er vinterhårdfør og trives godt i både sol og halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den taber sine blade om efteråret og forbliver nøgen om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius og kan derfor tåle let frost. Det anbefales at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. Denne plante har en moderat frostbestandighed.

  Ja, Hibiscus syriacus Pink Giant er generelt let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  For denne plante har du brug for cirka 1 til 1,5 meter plads til at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for ikke at hindre væksten. Hibiscus syriacus Pink Giant har brug for tilstrækkelig plads til at blomstre og trives i haven.

  Hibiscus syriacus Pink Giant trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i halvskygge. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan resultere i mindre blomstring og vækst af planten.

  Hibiscus-haveplanten har brug for regelmæssig vanding, cirka 2 til 3 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, især i tørre perioder. Overvanding kan føre til rodskader.

  Ja, denne plante tiltrækker både sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er et attraktivt valg for haver, der gerne vil tiltrække disse bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tilbyder blomster og nektar til bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Derudover kan den fungere som skjulested for små dyr i haven. At tilføje forskellige plantearter til haven fremmer et sundt og varieret miljø for forskellige organismer.

  Planten blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 6 uger.

  Planten trives godt i fuld sol og har brug for mindst seks timers direkte sollys om dagen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, Hibiscus syriacus Pink Giant er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster. Det frarådes at spise den.

  Ja, denne plante har en evigtgrønt karakter og kan absorbere og dæmpe lyde.=_('Hibiscus syriacus Pink Giant' er lyddæmpende og kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Plantens blade og grene kan absorbere og dæmpe lyde, hvilket gør den til et godt valg for at skabe et roligt og stille miljø.=')

 • For at fremme blomstringen og bevare buskens form kan du beskære Hibiscus syriacus Pink Giant om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær sideskuddene til cirka halvdelen af deres længde. Beskær ikke for hårdt, så planten har tilstrækkelig tid til at danne nye knopper.

  Hibiscus syriacus Pink Giant har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det anbefales at vande planten om morgenen, så rødderne har tilstrækkelig tid til at tørre, inden natten falder på.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottejord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottejorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Brug gerne organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Den Hibiscus syriacus Pink Giant trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Jordbunden bør være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandoverflod.

  Hibiscus syriacus Pink Giant trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Placer planten helst på et beskyttet sted i haven.

  For planter, der falder ind under kategorien Haveplanter, er det vigtigt at give ekstra beskyttelse om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten med f.eks. jute eller fiberdug. Derudover anbefales det at dække plantens base med blade eller muld for at beskytte rødderne mod frost.

  Planten trives bedst på et solrigt sted og i veldrænet jord. Beskær planten om foråret for at fremme vækst og blomstring. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter regelmæssigt i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en afbalanceret gødning specielt beregnet til blomstrende planter, og følg anvisningerne på emballagen. Undgå at overgøde, da det kan forårsage skade på planten.

  Brugen af muld omkring planten hjælper med at holde jorden fugtig og reducerer ukrudtsvækst. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme for at forhindre råd. Forny muldlaget årligt for optimal vækst og sundhed af planten.

  Hibiscus syriacus Pink Giant trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det anbefales derfor at sørge for en jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Regelmæssig test af jordens pH-værdi kan hjælpe med at opretholde de rette forhold for en sund vækst af planten.

  Som en foranstaltning mod skadedyr kan du regelmæssigt kontrollere planten for bladlus, trips og hvidfluer. Hvis nødvendigt kan du fjerne dem med en stærk vandstråle eller insekticider af naturlig oprindelse. Sørg for en sund vækst ved at give planten tilstrækkelig næring og vand.

 • Beskrivelse

  Hibiscus syriacus Pink Giant er en busk med store, lyserøde blomster, der blomstrer om sommeren. Blomsterne har en iøjnefaldende og klar farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten kan blive op til 3 meter høj og har en opret vækstform. Bladene er grønne og blanke, hvilket gør busken til et smukt indslag i haven om vinteren. Denne hibiscusart er vinterhårdfør og trives godt i både sol og halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.