Hibiscus syriacus 'Rubis'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Rubis' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, dieprode bloemen met donkere aderen. De bladeren zijn groen en ovaalvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. De plant kan tot ongeveer 2 meter hoog worden en heeft een bossige groeiwijze. Hibiscus syriacus 'Rubis' bloeit van juli tot september en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Rubis' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar nieuwe bladeren. Hibiscus syriacus 'Rubis' is dus een bladverliezende plant.

  De Hibiscus syriacus 'Rubis' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens extreme vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Hibiscus syriacus 'Rubis' kan dus goed overleven in ons klimaat.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Rubis' is een makkelijke plant in onderhoud. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft weinig water nodig. Snoeien kan in het voorjaar plaatsvinden om de groei te bevorderen.

  Hibiscus syriacus 'Rubis' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter om de optimale groeiomstandigheden te creëren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt voor een gezonde ontwikkeling.

  Hibiscus syriacus 'Rubis' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Een te donkere plek kan de bloei verminderen. Het is aan te raden de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht te geven voor optimale groei.

  Deze hibiscus heeft genoeg aan water geven 1-2 keer per week, afhankelijk van het weer en de grondvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en pas water te geven als de bovenste laag droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, als tuinplant draagt je bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met je nectar en het verstrekken van schuilplaatsen. Daarnaast kan je ook bijdragen aan de voedselketen door het aantrekken van vogels die op zoek zijn naar zaden en insecten. Het is belangrijk om diverse plantensoorten in de tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  De Hibiscus syriacus 'Rubis' bloeit van juli tot september. De bloeiperiode van deze tuinplant duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Rubis' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag op een zonnige plek staat. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de Hibiscus syriacus 'Rubis' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Rubis' heeft een dichte groeiwijze en kan helpen bij het absorberen van geluid. Hierdoor kan de plant een geluidsdempend effect hebben in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om in het voorjaar dode takken te verwijderen en de vorm van de plant te behouden door licht te snoeien. Verwijder ook regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om na de bloei te snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water 's ochtends of 's avonds.

  De Hibiscus syriacus 'Rubis' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en gedijt goed in een bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Hibiscus syriacus 'Rubis' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in koude seizoenen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren rond de basis. Kies een beschutte plek met voldoende zonlicht en vermijd te veel wind. Gedurende de wintermaanden regelmatig controleren op waterbehoefte, zodat de grond niet volledig uitdroogt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de bloei te bevorderen. Gebruik langzaam vrijkomende meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting met een speciale universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Meststof met een hoger kaliumgehalte zal de bloei stimuleren en zorgen voor een gezonde groei. Voor een optimale bloei en groei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten gedurende het groeiseizoen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het vocht vasthoudt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de basis van de plant, maar vermijd contact met de stam.

  Voor Tuinplanten zoals Hibiscus syriacus 'Rubis' is een bodem met een neutrale zuurgraad ideaal. De pH-waarde van de bodem moet tussen de 6 en 7 liggen om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan geprobeerd worden om bladluizen en spint te bestrijden met een milde zeepoplossing. Ook regelmatig controleren op rupsen en deze indien nodig handmatig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren om vroegtijdig eventuele problemen te ontdekken en aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Rubis' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, dieprode bloemen met donkere aderen. De bladeren zijn groen en ovaalvormig, wat een mooi contrast vormt met de bloemen. De plant kan tot ongeveer 2 meter hoog worden en heeft een bossige groeiwijze. Hibiscus syriacus 'Rubis' bloeit van juli tot september en trekt vlinders en bijen aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.