Hibiscus syriacus 'Woodbridge'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er en smuk og vinterhårdfør løvfældende busk, der er kendt for sine smukke og iøjnefaldende blomster. Blomsterne er store, tragtformede og forekommer i forskellige nuancer fra lyserød til lilla. Denne plante blomstrer fra juli til september og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Woodbridge' trives bedst i fuld sol og godt drænet jord. Denne busk kan nå en højde på cirka 2 til 3 meter og kan også anvendes godt som en enkeltstående plante eller i en blomsterbed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sine blade om vinteren. Derudover blomstrer planten om sommeren med smukke blomster.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Planten bør placeres på et beskyttet sted i haven.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er let at vedligeholde. Denne plante har brug for lidt vand og gødning og kan klare sig godt i forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring sikrer en sund vækst.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse og forgrene sig godt. Plant Hibiscus syriacus 'Woodbridge' på et solrigt sted i veldrænet jord.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' trives bedst i fuld sol, men kan også vokse delvist i skyggen. Det er dog vigtigt, at planten modtager mindst 4 til 6 timers direkte sollys om dagen for optimal blomstring. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' skal have vand cirka 1-2 gange om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne, og giv planten helst vand om morgenen.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse insekter med nektar, som blomsterne producerer. Dette gør det til et værdifuldt bidrag til en have eller landskab.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er en haveplante, der kan være gavnlig for biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Den giver føde og skjulesteder til forskellige insektarter, hvilket bidrager til et sundere og mere balanceret have miljø. Det er dog vigtigt også at plante andre plantearter for at fremme biodiversiteten.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' blomstrer i juli, august og september måneder. Blomstringen kan vare cirka 8 til 12 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en robust haveplante, der har brug for masser af lys til at vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding i varmt vejr.

  Nej, blomsterne og bladene på Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster. At indtage dele af planten kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Woodbridge' har et bladdække, der kan dæmpe lyd ved at opsamle og absorbere lydsvibrationer. Dog er det ikke en fuldstændig lyddæmpende plante. Andre foranstaltninger såsom opsætning af en støjreducerende skillevæg kan også hjælpe med at reducere lyd.

 • "Hibiscus syriacus 'Woodbridge' bør beskæres bedst om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær de resterende grene tilbage med cirka en tredjedel. Beskær også regelmæssigt de visne blomster for at stimulere blomstringen."

  At give vand til planten i sommermånederne er vigtigt, især under varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå vandoverskud for at undgå rodrot. Vand planten helst om morgenen, så bladene kan tørre op i løbet af dagen og skimmelsvampinfektioner undgås.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' trives godt i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkelige næringsstoffer i pottemulden. Overgødning bør undgås for at forhindre rodforbrænding.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Jordbunden skal være let sur til neutral og ikke for våd eller for tør. Tilføjelse af organisk materiale som kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en beskyttet placering mod vinden. Jorden bør være veldrænet og nærende.

  Om vinteren kan det være nyttigt at dække bunden af planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. I meget kolde områder anbefales det at beskytte planten med en koldresistent klud eller hætte. Det er også vigtigt at sørge for tilstrækkelig fugtighed i jorden i løbet af vinterperioden.

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' kræver lidt vedligeholdelse. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for en veldrænet jord. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen.

  For havenplanter som disse anbefales det at give organisk gødning om foråret. Bland gerne gødningen i det øverste lag af jorden. Giv regelmæssigt flydende gødning i vækstsæsonen for en sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten om foråret for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af kompost, blade eller træspåner. Vær opmærksom på ikke at lægge muld direkte op ad stammen på planten.

  Haveplanter trives bedst i en jord med en neutral til let sur surhedsgrad. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for de fleste haveplanter. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som disse, kan du regelmæssigt inspicere bladene og eventuelt sprøjte dem med en miljøvenlig sæbeopløsning. Derudover kan naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns, anvendes som biologiske bekæmpelsesmidler. At fjerne døde blade og plantrester kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hibiscus syriacus 'Woodbridge' er en smuk og vinterhårdfør løvfældende busk, der er kendt for sine smukke og iøjnefaldende blomster. Blomsterne er store, tragtformede og forekommer i forskellige nuancer fra lyserød til lilla. Denne plante blomstrer fra juli til september og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Woodbridge' trives bedst i fuld sol og godt drænet jord. Denne busk kan nå en højde på cirka 2 til 3 meter og kan også anvendes godt som en enkeltstående plante eller i en blomsterbed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.