Holodiscus discolor

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Holodiscus discolor, ook bekend als Oceanspray, is een inheemse struik die vaak voorkomt in Noord-Amerika. Het is een bladverliezende plant die groeit tot een hoogte van ongeveer 2-5 meter. De plant produceert witte pluimen van bloemen in de zomer, die een aangename geur verspreiden. Holodiscus discolor gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft de neiging om te groeien in bosrijke gebieden. Het blad van de plant heeft een grijsgroene tint en verandert in de herfst vaak naar een roodachtige kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Holodiscus discolor is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Holodiscus discolor is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en goed winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is aan te raden om regelmatig water te geven en de plant af en toe te snoeien voor een gezonde groei. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  De plant heeft ruimte nodig voor zijn spreidende groeiwijze, dus plant hem op minstens 1,5 meter afstand van andere planten. De volwassen hoogte van de plant is ongeveer 2 meter, dus zorg voor voldoende verticale ruimte. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant binnen de gewenste afmetingen te houden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het gedijt goed in omgevingen met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurige bloemen en nectar. Het is een nuttige toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit, omdat hij nectar en pollen levert voor bijen en andere bestuivers. Daarnaast biedt hij schuilplekken en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in uw omgeving te vergroten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant heeft niet veel last van direct zonlicht.

  Nee, de plant "Holodiscus discolor" is niet eetbaar. Het is niet veilig om deze plant te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen.

  Ja, de plant heeft dichte, pluimachtige bloemen die geluid kunnen absorberen en dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • Holodiscus discolor kan het beste na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dood hout en dun de plant indien nodig uit. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Vermijd dat de wortels te lang in water staan om wortelrot te voorkomen.

  Holodiscus discolor groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is. Vermijd zware of compacte bodems.

  De plant gedijt het beste op een plek met voldoende zonlicht, maar ook wat schaduw wordt verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen de kou in de winter, kun je een dikke laag mulch rond de basis aanbrengen. Eventueel kun je de plant ook bedekken met vliesdoek of een winterhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en licht krijgt tijdens de winter.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar behoefte aan een meststof met extra fosfor en kalium. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Bemest de planten in het voorjaar voordat ze actief beginnen te groeien.

  Mulch is een dikke laag organisch materiaal die rond de wortels van de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan bestaan uit compost, boomschors, bladeren of houtsnippers. Mulch beschermt de plantwortels tegen temperatuurwisselingen en helpt bij het in stand houden van een gezonde bodem.

  De voorkeur van deze plant gaat uit naar een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Een goede bodemstructuur en voldoende organisch materiaal zijn belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan je regelmatig de plant inspecteren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Als het probleem persisteert, kan je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Holodiscus discolor, ook bekend als Oceanspray, is een inheemse struik die vaak voorkomt in Noord-Amerika. Het is een bladverliezende plant die groeit tot een hoogte van ongeveer 2-5 meter. De plant produceert witte pluimen van bloemen in de zomer, die een aangename geur verspreiden. Holodiscus discolor gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft de neiging om te groeien in bosrijke gebieden. Het blad van de plant heeft een grijsgroene tint en verandert in de herfst vaak naar een roodachtige kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.